Australische wandelaar liep twee dagen door het bos met gebroken been. Maar overleefde

Een wandelaar in Australië liep twee dagen door met een gebroken been op zoek naar hulp, nadat hij zes meter naar beneden was gevallen. Hij werd uiteindelijk gered.

De 54-jarige Neil Parker liep zondag alleen door het bos in de buurt van Brisbane. Hij gleed uit en brak daarbij zijn pols en onderbeen. Tijdens zijn val verloor hij zijn telefoon. Zijn beste kans om gered te worden leek hem om omhoog te kruipen naar een open plek.

"Steeds na een meter, misschien anderhalve meter moest ik weer stoppen om pauze te nemen," vertelde hij journalisten woensdag vanuit zijn ziekenhuisbed. "Ik kon het gewoon niet geloven. Het was maar drie kilometer, maar het kostte me twee dagen om er te komen. Ik dacht op een bepaald moment dat het nooit zou lukken."

Been dragen
Parker had een drie uur durende wandeltocht gepland bij Mount Nebo toen stenen onder hem wegzakten en hij langs een waterval naar beneden viel. "Ik gleed zo'n zes meter weg en landde op de bodem van de kreek," vertelt hij. "En ik dacht: de enige kans om gered te worden is als ik mezelf red."

Parker had eerste hulpspullen bij, waaronder een verband. In combinatie met zijn wandelstokken kon hij zo zijn been spalken. Ook had hij pijnstillers en toegang tot water. Alleen zijn hoeveelheid eten was beperkt tot noten, snoep en een energiereep. "Ik moest mijn been dragen en benen zijn erg zwaar als ze niet vastzitten aan iets. Ik probeerde het steeds over stenen heen te trekken en was constant aan het knokken om te overleven," aldus de man.

Uiteindelijk werd Parker opgemerkt door een helikopter en naar een ziekenhuis in Brisbane gebracht. Daar wordt hij behandeld aan zijn verwondingen.

Bron(nen):   BBC