Broeikasgassen hoogste niveau in 800.000 jaar

De concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer heeft het hoogste niveau in 800.000 jaar bereikt. Dat meldt het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in een nieuw zogenaamd syntheserapport, schrijft de Standaard. Maar het tij is nog te keren. 'De oplossingen zijn er, en ze zijn niet zo duur, indien men internationaal samenwerkt', zegt IPCC-vicevoorzitter Jean-Pascal van Ypersele. Het IPCC stelt dat de gemiddelde temperatuur van de aarde en de oceanen met 0,85 graden Celsius is gestegen tussen 1880 en 2012. 'De gevolgen van de klimaatverandering zijn de voorbije decennia al voelbaar geworden op alle continenten en in de oceanen', zo staat in het rapport. De opwarming van de aarde kan worden beperkt tot maximaal 2 graden, maar dan moet de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen met 40 tot 70 procent verminderd worden tussen 2010 en 2050, en volledig verdwijnen tegen 2100. Dat kan door bijvoorbeeld afstand te doen van fossiele energie aldus het IPCC. Volgens berekeningen van het panel zouden 'ambitieuze' inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de wereldwijde economische groei met amper 0,06 procent doen dalen.

Bron(nen):   De Standaard      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Niks an hand. Allemaal leugens van de Linkse Kerk en Milieumaffia.
  “Want ze moeten hun subsidies wel binnen blijven harken.”

  ……………

  “Dat kan door bijvoorbeeld afstand te doen van fossiele energie aldus het IPCC.”

  Jaaaaa… Nee. Keep on dreaming. Dat gaat nooit gebeuren.

 2. Paulraw

  Het IPCC stelt dat de gemiddelde temperatuur van de aarde en de oceanen met 0,85 graden Celsius is gestegen tussen 1880 en 2012.

  Dat is schrikken ,0,006439393 graden per jaar…..

  • Heldoppantoffels

   En dan zal 1880 vast niet het warmste jaar zijn geweest die eeuw…

   (in antwoord op Paulraw)
 3. Dead Silence

  Blabladieblabla. Goed dat er ontwikkelingen zijn om efficienter om te gaan met energie. Helaas ontbreekt vrijwel de energiebalans van voor tot achter van een product, submodulues en monocomponenten incl. assemblage en gemiddelde logistiek en verbruik en reparatie tijdens levensduur. Men, en dan bedoel ik de geestelijk beperkten zoals onze vrinden in Den Haag met name de milieuterroristen van GL, zou nog wel vreemd kunnen opkijken dat groene onzin vaker slechter is voor het milieu dan niet-groene.

 4. Lio

  O jee, milieuterroristen zijn weer actief.

 5. catchit64

  Over 5 miljard jaar is de aarde toch op, we helpen de natuur gewoon een handje zodat hij over 4 miljard jaar al op is. Wat een gezeur.

 6. FritsB

  Maar de vraag is: is dat erg? Het is hier tijdens het Krijt, 145 tot 66 miljoen jaar geleden, al veel warmer geweest, met een “dikke” atmosfeer en een zeewatertemperatuur die tot 14 graden hoger lag dan nu, en daar had het leven bepaald geen last van; er liepen toen dinosauriërs rond en de vogels en zoogdieren kwamen tot ontwikkeling. Het wordt pas spannend als er te weinig zuurstof meer is (nu 21% van de atmosfeer). Het klimaat heeft altijd gejojo’d; het gaat hoogstens nu wat sneller omdat er teveel mensen zijn.

 7. Meneer Dick

  In China moeten ze met mondkapjes rondlopen. In Nederland is dat niet nodig.
  Zolang meer dan de helft van de wereld het geen reet kan schelen hoe het met broeikasgassen gaat, zolang moet Nederland zich daar ook niets van aantrekken. Wij zijn Gekke Henkie niet!
  Die nalatige andere landen misbruiken onze goede wil, die profiteurs.

 8. RhodBerth

  Goed, allemaal aan de kernenergie dus, tot kernfusie mogelijk is.

 9. Burgermans

  Niet echt een geloofwaardige bron, het Intergovernmental Panel on Climate Change wordt immers betaald om angst te zaaien.

 10. jan

  de boeren zijn er wat blij mee, meer landbouwopbrengst met minder kunstmest. Immers CO2 is de basis van onze hele flora.

  Ik niet, het onkruid rond mijn huis is nauwelijks nog bij te houden.

 11. harrr

  Ze weten al lang al hoe je nulpunt energie af moet tappen dankzij reverse-engineering van ufo’s
  CO2 is dus nergens meer voor nodig,
  Maar schaduwregeringen willen dat helemaal niet, want daar verdienen ze niets aan.
  dusssssssssssss

Reacties niet toegestaan