Niet schaatsen én geen eerste terrasje: het wordt niks met het weer in februari

Van februari hoeven we wat het weer betreft weinig te verwachten. Geen lekker potje schaatsen en ook geen warm eerste voorjaarszonnetje. Het wordt nat en winderig, voorspelt Weeronline in het maandelijkse vooruitzicht.

"Helaas zien de weerkaarten er voor winterliefhebbers niet goed uit", begint weerman Jaco van Wezel. "We krijgen vanaf begin februari te maken met een zacht, nat en windrijk weertype.” Zeker aan de kust zijn er zware windstoten en we moeten niet gek op kijken als het een keer tot storm komt.

Ook de temperatuur is niet echt aangenaam. Van Wezel: "Het is vrij zacht met maxima van 5 tot 10 graden, maar door de stevige wind zal het kouder aanvoelen.” In de nacht kan het licht vriezen. "Dan zul je je autoruiten moeten krabben.”

De tweede helft van de maand wordt het een tikje beter met maxima van 8 tot 10 graden, al blijft het kwakkelen. De weerman komt met een klein lichtpuntje: "Een vleugje lente zit er nog niet in in februari, maar de dagen worden wel een uur en drie kwartier langer." En daar moeten we het mee doen.