Komende week koud en zonnig weer: “Haal de sjaal en handschoenen maar uit de kast”

Na het druilerige, duistere weer met dikke wolkenvelden lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De wind draait dit weekend naar het noordoosten en dat staat garant voor zonnig, maar koud weer.

Het lijkt alsof de lente is gearriveerd als je 's ochtends de gordijnen opentrekt, maar schijn bedriegt. “Als je buiten komt, valt het waarschijnlijk vies tegen”, zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar tegen RTL Nieuws.

Het wordt weer koud 's nachts, vooral van maandag op dinsdag. “Misschien dat er plaatselijk moet worden gekrabd 's ochtends”, vertelt de weerman. “De schrale noordoostelijke wind gaat het echt heel koud maken. Het zonnetje is lekker, maar wel met een goede winterjas.”

Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren, zullen likkebaardend naar hun opbrengsten gaan staren in de app, voorspelt Middendorp. Maar ook zonder panelen warmt je huis al gauw een graad op als de zon overdag naar binnen schijnt.

Hij roept zelfs op om je huid in te smeren tegen verbranding. “Je huid is het ook niet meer gewend, dus als je de hele dag buiten bent zonder bescherming, ga je wel verkleuren”, waarschuwt hij.

Bron(nen):   RTL Nieuws