De 5 best ruikende kamerplanten om je angst te verlichten

Klimaat, natuur en milieu
vrijdag, 07 april 2023 om 7:54
193324171 l normal none
Tijd door brengen in de natuur is goed voor je, dat hebben tal van studies aangetoond. Maar zeker stadsmensen kunnen niet zomaar even een boswandeling gaan maken. Planten om je heen kunnen dat tekort een beetje opheffen. Het is bewezen dat sommige planten stress verminderen en je mentale welzijn verbeteren. De planten hier onder doen het allemaal aardig in de vensterbank.
  • Lavendel
Beroemd om zijn dromerige geur, is lavendel de ideale plant om in je slaapkamer te hebben, voor niet alleen stressvermindering, maar ook voor een betere slaap.
  • Munt
Een ander kruid dat een kenmerkende geur produceert, deze vrolijk groene en bossige plant heeft bewezen de alertheid te vergroten en het kortetermijngeheugen te verbeteren .
  • Kamille
Kamille, vooral bekend als een buitenplant, kan ook prima binnen worden gehouden, en de bossigere Roman-variëteit kan in de koudere maanden de saaiste ruimtes opfleuren. Deze levendige en winterharde bloeiende plant heeft bewezen zowel de stemming als het geheugen te verbeteren met zijn zoete geur
  • Jasmijn
Er zijn verschillende soorten van deze zoetgeurende bloemenplant, met bloemen variërend van wit tot roze en lichtgeel. Dus of je nu kiest voor de klimmende zomerjasmijn of de meer struikachtige wintervariëteit, je zult worden voorzien van stervormige bloemtrossen met hun bedwelmende geur, waarvan bekend is dat ze angst verlichten en rust bevorderen . Jasmijn kan het beste op een warme plek met gedeeltelijk zonlicht worden geplaatst en is de ideale plant voor in een woonkamer of leeshoek.
  • Rozemarijn
Hoewel rozemarijn in de eerste plaats wordt beschouwd als een hartige toevoeging aan het koken, wordt het ook gebruikt in de aromatherapie vanwege de verkwikkende en houtachtige geur.
Bron(nen): Newslanes