Zo ziet de aarde eruit als al het ijs smelt

De zeespiegel stijgt jaar na jaar en het gaat sneller dan gedacht. Het klimaatpanel van de VN (IPCC) verwacht dat voor het einde van de eeuw het zeeniveau met minstens nog een meter omhoog gaat. Onderstaand filmpje laat zien wat er daarna gebeurt, als al het ijs is gesmolten.

Bron(nen):   Business Insider      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  What man has created, man can destroy, bring to light, that day of joy.

 2. Burgermans

  Eén meter maar? Dat valt hartstikke mee. In de Krijt-periode stond de zeespiegel zo’n 200 meter hoger.

  • MoMeta

   Waar leefden die 7 miljard mensen toen? En wat aten ze?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Krijtjes denk ik. Een meter zeespiegelstijging is in ieder geval heel weinig.

    (in antwoord op MoMeta)
   • Windows 8

    Euh, 7 miljard MENSEN tijdens het Krijt?

    (in antwoord op MoMeta)
    • MoMeta

     Precies mijn punt slimmerik. Er waren toen veel minder mensen en dus minder land bezet. 200 meter hoger was geen issue. Nu is het een groot issue. De meest bevolkte gebieden zijn 9 van de 10 vlakbij de zee of grote rivier.

     (in antwoord op Windows 8)
 3. jimdhed67

  ze kunnen beter later zien wat er gebeurd als het zeeniveau daalt, dat is veel aannemelijker, het ijs om de zuidpool heeft niet eerder zo’n omvang gehad als nu, dit filmpje komt zeker weer uit de koker van die global warming hoax bangmakers, dames en heren, het wordt kouder, niet warmer ! was het maar zo 🙂

 4. jantje

  Nee, het gaat langzamer dan gedacht. ong 3 mm per jaar.

 5. Grietver

  Je moet er wel bij vermelden dat de kans dat dit gebeurt, heel klein is. En als het dan al zou gebeuren, dan duurt dat proces 10.000 jaar.

 6. yolo

  Wat hier staat klopt niet, het probleem lost zichzelf op, er groeien nieuwe eilanden door vulkanen onder water, door aardbevingen ontstaan er kraters & bergen De aarde wordt warmer maar ook groter door de groei van water en land dus worden de dagen langer omdat de aarde groter wordt schijnt de zon er warmer op verdampt water de wolken bedekken de zon de zon doet er langer over om rond de omtrek te komen de aarde draait sneller door gewichtsgroei de landen krijgen dus evenveel zon / even weinig de ceo 2 vervangt de ozonlaag waardoor we beschermt worden tegen schadelijke stoffen van de zon.

Reacties niet toegestaan