In deze landen worden de meeste diersoorten bedreigd

Op onderstaande kaart is te zien in welke landen de meeste diersoorten worden bedreigd. Een op de vier zoogdieren, een op de acht vogelsoorten en een op de drie amfibieën dreigt uit te sterven. De mondiale standaard hiervoor is de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten. Dit is de top 10 van landen waar de meeste diersoorten dreigen te verdwijnen: Null Null

Bron(nen):   The Independent      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Het uitsterven van onaangepaste soorten is een onmisbaar onderdeel van de natuurlijke evolutie. Daar komen vanzelf weer beter aangepaste soorten voor terug.

  • Dutchy

   klopt als het langzaam gaat, snelle veranderingen door de mens geïnitieerd zijn lastiger voor de natuur om weer in evenwicht te komen.

   Overigens hebben we geen natuurprobleem, het probleem is uiteindelijk voor de mens, de natuur overleefd het wel.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Els Kronenburg

   Maar dit is geen uitsterven op een natuurlijke manier. Dit is uitroeien uit winstbelang. Een beter aangepaste soort kan nauwelijks ontstaan als de mens de natuurlijke habitat vernietigt.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Windows 8

   nope, te snel dan werkt evolutie niet

   (in antwoord op Burgermans)
   • FritsB

    Het gaat niet om evolutie van een bepaalde soort maar om evolutie van het geheel. Zie de opmars in Europa van de Amerikaanse grijze eekhoorn die de Europese rode verdringt (niet actief maar doordat hij vrijwel altijd een ziekteverwekker meedraagt waar de rode eekhoorn niet tegen bestand is). Zie de panda’s van de foto; die zijn zo overgespecialiseerd dat ze allang uitgestorven hadden moeten zijn. In Canada beginnen de ijsberen al weer bruin te worden (dat waren ze voor ze wit werden); als ze snel genoeg zijn blijft de soort bestaan maar “not as we know it”. Amphibieën, vooral kikkers, worden door een schimmel uitgeroeid; volkomen natuurlijke oorzaak waar nauwelijks iets tegen te doen is.

    (in antwoord op Windows 8)
 2. Grietver

  Op basis van diezelfde IUCN lijst is uit te rekenen dat er minder dan 200 soorten per eeuw uitsterven en dat er 1.8 miljoen soorten bekend zijn.
  Om tot 25% uitsterven te komen, zoals hier wordt beweerd, moet het huidige proces nog even door gaan. Meer dan 200.000 jaar.
  Vooruitkijken is goed, maar zo ver vooruit is nogal overdreven.

Reacties niet toegestaan