Spectaculair natuurverschijnsel: Het regent spinnen in Australië

Dit is geen sneeuw, maar een weiland vol spinnenwebben. Miljoenen spinnen hebben het gemaakt. De Australiër die het fenomeen vorige week in zijn achtertuin ontdekte, schrok zich dood en durfde in eerste instantie niet naar buiten. Het bleek een natuurlijk verschijnsel, dat door wetenschappers ook wel engelenhaar wordt genoemd. De spinnen klimmen boven op struiken en gras en spreiden hun web uit over het landschap. Ze laten zich daarna door de wind vervoeren over de witte deken die is ontstaan. Door deze migratiemethode hebben spinnen zich over de hele wereld verspreid. Voor toeschouwers lijkt het alsof het spinnen regent. Keith Basterfield onderzoekt het fenomeen al jaren. Alleen ongevaarlijke spinnen gebruiken deze manier om zich te verplaatsen, zegt hij. Volgens Basterfield ontstaat het engelenhaar vooral als het weer gunstig is. "In de meeste gevallen gaat het om heldere koele dagen met een licht briesje. Het verschijnsel doet zich ook vaak voor na overstromingen. De spinnen gebruiken hun webben dan om snel weg te komen."  Severe flooding in 2012 forced thousands of spiders to seek higher grounds through the bizarremethod of migration Angel Hair is a migration method that spiders have used to move across the world

Bron(nen):   Daily Mail      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  fantastisch en bijzonder om je als spin zo te verplaatsen. heel mooi.

  • witje

   een mens kan moeilijk een spinnenweb maken, en zijn te zwaar om met een briesje mee te vliegen.:)

   (in antwoord op marianne martens)
   • KarlRuprechtKroenen

    Gaan we nu op een soort van slijmerige aanpap toer?
    Net aangekomen hier en al een week janenalleman uitmaken voor minderwaardige mensen en ondertussen ook nog even kijken met wie je kunt aanpappen?

    Erg primitief…

    (in antwoord op witje)
   • Dead Silence

    Een mens kan wel een spinnenweb maken. Ze zijn inderdaad te zwaar voor een briesje.

    (in antwoord op witje)
   • marianne martens

    misschien met windkracht 12 Beaufort ?

    (in antwoord op witje)
 2. kwikfit

  Je zal maar een spinnen fobie hebben 😉

 3. FritsB

  Enerzijds een ingenieuze oplossing, anderzijds een enorme verspilling. Spinnen latten normaal hun webben niet verloren gaan maar eten losse draden op om ze te reclycleren. Dat bespaart veel energie. Kennelijk weeg het voordeel van transport op tegen het verlies aan eigen massa.

  • Windows 8

   Als het alternatief verzuipen is , gaat u dan niet zwemmen tot je er bij neervalt?

   (in antwoord op FritsB)

Reacties niet toegestaan