Luipaard heeft het driejarige zoontje van een park ranger opgegeten

Een luipaard heeft in een populair national park in Oeganda de drie jaar oude zoon van een ranger opgegeten.

Het dier viel de peuter vrijdagavond aan in een lodge aan Lake Edward en sleepte hem mee het bos in. Van het kind, dat volgens lokale media Elisha Nabugyere heet, is alleen de schedel teruggevonden.

Jagers zijn nu op zoek naar de luipaard en hopen hem te vinden voor hij nog meer mensen doodt. “Als het beest eenmaal mensenvlees heeft gegeten, is de kans groter dat hij weer een mens aanvalt en wordt hij veel gevaarlijker,” aldus woordvoerder van het park Bashir Hangi.

De jongen was bij een nanny in het niet omheinde kantoor van de Uganda Wildlife Authority in het Queen Elizabeth National Park. “Ze hoorde het kind schreeuwen en schoot hem te hulp, maar ze kon niet voorkomen dat de luipaard met de jongen in de bossen verdween,” aldus Hangi.

“Er is direct een zoektocht gestart tot we de volgende dag de schedel vonden. De jacht op het dier gaat door met als doel hem te vangen en hem uit het park te halen.”

De vader van de jongen, Francis Nabugyere vertelde aan de Kampala Post dat de resten van zijn zoon in een kist zijn aangeboden om te begraven.

Het is al het derde slachtoffer van wilde dieren in korte tijd. Vorige week werd een Zuid-Afrikaanse filmmaker gedood door een giraf en de Britse eigenaar van een wildlife park raakte zwaargewond door een leeuw die hij had grootgebracht sinds hij een welpje was.

Bron(nen):   The Independent