“Toeristen moeten niet naar dierenshows op Bali gaan”

Dierenshows zijn op Bali een populair uitje voor toeristen. Maar World Animal Protection (WAP) waarschuwt nu dat de shows ‘een hel’ zijn voor de dieren.

Jaarlijks gaan er 100.000 Nederlanders op vakantie naar Bali. Tussen het zonnebaden door bezoeken ze dan graag eens een showtje van tijgers, olifanten of dolfijnen, maar wat zich achter de schermen afspeelt daar hebben ze geen weet van (of ze willen het niet weten).

Volgens dierenrechtenorganisatie WAP, die undercover 26 parken bezocht voldeed geen enkele ‘aan de laagst mogelijke welzijnseisen’. “Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kun je er zeker van zijn dat je bijdraagt aan dierenleed”, zegt de organisatie.

Wat er allemaal niet deugt? Ten eerste worden de dieren veel te vroeg bij de moeder weggehaald. Ten tweede hebben ze meestal nauwelijks bewegingsvrijheid en tenslotte spelen er per dier verschillende problemen. Zo worden bij dolfijnen hun tanden getrokken zodat ze toeristen niet kunnen bijten, lopen olifanten de hele dag in de brandende zon en hadden orang oetans geen bewegingsvrijheid terwijl ze met toeristen op de foto moesten.

De WAP vindt dat toeristen en reisorganisaties hun verantwoordelijkheid moeten nemen en niet meer naar de show toe moeten gaan.

Bron(nen):   RTL Nieuws