Fijn zo’n mooie lente, maar krijgen we nu een slechte zomer?

De lente is mooi. De zon schijnt, het is warm en er lijkt maar geen eind te komen aan het goede weer. Maar betekent een mooi voorjaar niet een slechte zomer?

William Huizinga van Buienradar zegt tegen RTL Nieuws dat er in principe geen reden is tot zorg. “Ons kleine landje ligt op de gematigde breedte. Dat betekent dat we invloeden hebben van het warme zuiden en het koude noorden. Door onze ligging aan zee, liggen we onder vuur van lagedrukgebieden waardoor we een wisselvallig klimaat hebben.” Het kan alle kanten op dus volgens de meteoroloog.

Maar na een warme lente is er wel meer kans op regen in de zomer. Huizinga: “De oorzaak ligt in een hogere zeewatertemperatuur. Door het mooie weer, wordt het zeewater sneller warmer en verdampt er meer vocht. Dat is een impuls voor meer buien in de zomer.”

Meer valt er volgens hem niet te zeggen over aankomende zomer. “We kunnen eigenlijk maar vijf dagen vooruit kijken.” Laten we dat dan ook maar doen en gewoon genieten van de tropische dagen die er aan komen.

Bron(nen):   RTL Nieuws