Ouders: "Clay stierf door stomme internetchallenge"

Samenleving
door Admin
dinsdag, 22 mei 2018 om 12:52
welingelichtekringen header 1
Dit weekend is de vijftienjarige Clay Haimé uit Den Haag plotseling overleden. Zijn ouders zeggen dat hij stierf aan een internetchallenge. Dat meldt De Telegraaf.
Djulan Gémesi, een vriend van Clay, zegt tegen Omroep West dat hij er ook van overtuigd is dat de jongen aan een uit de hand gelopen internethype is overleden. "Deze challenge moet gewoon stoppen”, zegt hij. "Bij deze challenge wordt ook opgeroepen om het absoluut voor jezelf te houden.”
Volgens de omroep gaat het om de 'choking game'. Daarbij proberen jongeren zichzelf te laten stikken om op het allerlaatste moment weer te gaan ademen. Dat wordt dan gefilmd en op social media geplaatst. Dit 'spelletje' is al meerdere keren helemaal mis gegaan.
De politie spreekt vooralsnog enkel over een noodlottig ongeval. Dat zou op vrijdagavond zijn gebeurd. Op zaterdag is de tiener aan de gevolgen van het incident overleden. Clay zat in 3 HAVO in een speciale topsportklas. Hij was een getalenteerd judoka. In februari werd hij nog tweede op een internationaal toernooi tot 66 kilo voor mensen onder de achttien.
Bron(nen): De Telegraaf