Man hakt kop van slang. Enkele minuten later is hij bijna dood

Een man uit Texas zag een ratelslang, hakte zijn kop eraf en dacht ermee klaar te zijn. Maar toen hij het dier wilde opruimen, ging het mis.

De kop van de slang bleek nog te leven. Hij werd gebeten door het giftige dier en moest halsoverkop naar het ziekenhuis. In de auto kreeg hij hevige epileptische aanvallen, waarop een helikopter moest worden ingezet om hem op tijd in het hospitaal te krijgen. Daar kreeg hij 26 doses antigif vertelt zijn vrouw Jennifer Sutcliffe tegen KIII-tv.

Een week later is de man nog steeds niet hersteld. Zijn nierfunctie is erg zwak. “Het is een klassieke fout”, zegt arts Leslie Boyer. “Mensen realiseren zich niet dat slangen en zoogdieren anders in elkaar zitten. Het hoofd van een doorgesneden ratelslang kan nog lange tijd functioneren. Dat geldt ook voor de gifklieren. Ook het andere uiteinde zal nog lange tijd bewegen en ratelen.” Boyer kent gevallen waarbij de kop twaalf uur na de onthoofding nog beweegt.

Ze raadt dan ook af om een slang door midden te hakken. “Het is wreed ten opzichte van het dier, maar er blijft daarna ook een kleiner stuk slang over – het deel met de tanden en het gif- om op te rapen.”

Bron(nen):   AD