Erwin is op Franse camping: “Eerst een tornado over mijn tent, nu 170 mm regen”

1.600 mensen zijn gisteren in Zuid-Frankrijk geëvacueerd vanwege een hevig noodweer. Het waren voornamelijk kampeerders. Erwin van Workum en zijn gezin raakten dubbel in de problemen.

Zondag kwam er een tornado langs hun tent en donderdag viel er volgens de kampeerder 170 millimeter regen. “Mijn tent werd eerst verwoest door een tornado en daarna ging hij door onweer en wind weer tegen de vlakte”, zegt hij aan de telefoon tegen de NOS. “Je weet echt niet wat je meemaakt.”

Ze bevinden zich in de regio de Drôme, waar tientallen campings zijn geëvacueerd. Zondag al zorgden een hevige storm voor een noodsituatie. Op hun camping viel een boom om bovenop een tent. Een aantal campinggasten raakte gewond. “Ik ben door het oog van de naald gekropen”, zegt Erwin. “Gelukkig stond de tent goed vast.”

Gisteren begon het hard te regenen. Zelfs op de hoger gelegen kampeerplek waar het gezin naar toe was verkast, kwam het water binnen. “De hele dag heeft het geregend. Tijdens de evacuatie stond ik op sommige plekken tot aan mijn middel in het water,” aldus Erwin.

Maar vertrekken doet hij pas zondag. “We zijn redelijk volhardend.”

Bron(nen):   NOS