De horror: gezin wordt op camping aangevallen door wolf

Het is de grootste nachtmerrie voor iedereen die weleens in de wildernis kampeert: aangevallen worden door een eng dier. Het overkwam afgelopen vrijdag een gezin in het bekende Banff National Park in Canada. Ze stonden oog in oog met een wolf.

Vader, moeder en twee kinderen liggen rustig te slapen in hun tent als rond 1 uur 's nachts een wolf hun stekje ontdekt. En het is geen vriendelijke begroeting. Het dier valt ogenblikkelijk vader Matt Rispoli aan. Hij probeert de man zijn tent uit te slepen. Ondertussen gaat moeder Elisa over hun twee kinderen heen liggen om ze te beschermen.

Gelukkig komt er hulp. Russ Fee, die in een camper naast de familie slaapt, wordt wakker van het geschreeuw. "Het geroep was zo intens dat ik meteen begreep dat het een acute noodsituatie was”, vertelt hij aan CBC. “Dus ren ik naar de tent, zie de wolf en geef hem een schop tegen de heup”.

Het dier laat de man los, maar geeft de aanval nog niet op. Russ en de gewonde Matt blijven stenen naar de wolf gooien. Elisa en de kinderen weten zich in veiligheid te brengen in de camper van Russ. Ook de mannen kunnen de kampeerbus bereiken.

Matt is behandeld aan de bijtwonden aan zijn handen en het gezin maakt het verder goed. Rangers van het park hebben de wolf opgespoord en gedood. Het dier was zwaar ondervoed wat mogelijk zijn gedrag verklaart. Het is de eerste keer dat in dit park iemand is aangevallen door een wolf.