Jong stel achternagezeten door vier wolven op de Veluwe: 'Had fataal af kunnen lopen'

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 07 november 2022 om 17:34
welingelichtekringen header 1
In hoog tempo is het normaal geworden dat nietsvermoedende wandelaars of fietsers onderweg wolven tegenkomen. Laatste geschrokken slachtoffer is de 26-jarige Berkay uit Almelo, die met maar liefst vier van de wilde beesten geconfronteerd werd.
Berkay fietste met zijn vriendin richting de uitgang van Nationaal Park De Hoge Veluwe toen ze de dieren tegenkwamen. Ze waren wat later, omdat ze eerst de verkeerde kant op waren gereden dus het was al schemerig. "Ineens stond daar een wolf", zegt Berkay tegen RTV Oost.
"Ik dacht: hij wil de confrontatie aangaan. Die wil helemaal niet weg. Hij stond in een sluiphouding met de kop omlaag en stapte langzaam op ons af." Het stel weet het beest te verjagen door veel lawaai te maken en slaat op de vlucht.
Als ze denken weer veilig te zijn, staan daar opeens nog drie wolven en die komen hen echt achterna. "Met m'n fiets kon ik geen weerstand bieden tegen drie wolven." Uiteindelijk lukt het ze om de dieren af te schudden door met een zaklamp in hun richting te schijnen.
Het koppel is wel zwaar geschokt en waarschuwt: “Stel je voor dat we een klein kind bij ons hadden, helemaal in paniek. Wellicht was het dan fataal afgelopen.”
Bron(nen): RTV Oost