Plu of poncho paraat? Het wordt nu echt herfst

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 27 september 2021 om 11:00
anp 305553902
September was tot nu toe lekker warm, maar aan alles komt een einde, en zeker aan de Nederlandse zomer. Dus bereid je voor op een guur herfstweekje met veel wind, regen en temperaturen van hooguit een graad of 15.
"Nu durf ik echt wel te zeggen dat de herfst eraan komt", zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar tegen RTL Nieuws. Alle ingrediënten zijn vandaag al aanwezig: het is bewolkt en het gaat waaien. Het wordt nog krap 19 graden. En als klap op de vuurpijl trekt er vanmiddag ook nog een regengebied over het land.
Kleine opsteker: morgen wordt het nog onverwacht mooi weer met volop zon. Al trekt het aan het eind van de middag dicht en wordt het niet warmer dan 18 graden, het is toch een fijne nazomerdag.
Maar daarna is het echt afgelopen. Woensdag wordt het nog maar 15 graden. "Het is een komen en gaan van regengebieden," zegt Kroon. "Je ziet ook dat de wind de hele week weer wat meer aantrekt. Met windkracht 6 tot 7 aan de kust voelt het echt herfstig aan. Normaal Hollands weer dus."
Bron(nen): RTL Nieuws