Zo ziet een beer eruit zonder haar (de reden is treurig)

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 10 oktober 2022 om 18:27
anp 430841005
Beren eten net zo lief plantaardig als dierlijk voedsel, bleek uit recent onderzoek. In gevangenschap krijgen ze te veel plantaardig voedsel en dat is slecht voor hun gezondheid.
Het kan leiden tot ernstige lever- en nierproblemen. In de Leipzig Zoo viel alle haar uit bij drie beren door verkeerd voedsel. De arme dieren zagen er heel apart uit.
Beren zijn omnivoor. In de natuur eten ze naast dierlijke producten zoals zalm ook veel bessen en ander plantaardig voedsel. In dierentuinen krijgen ze vaak teveel eiwitten en te weinig koolhydraten te eten. Veel dieren sterven dan ook veel vroeger dan hun wilde soortgenoten, vaak aan leverziekte.
De beren Dolores, Bianca en Lolita, oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte, reageerden in de Duitse Leipzig Zoo allergisch op het eten, waardoor alle lichaamshaar uitviel. Slechts een paar plukken bleven over rond het hoofd. Ook hadden de beren last van hevige jeuk. Na een aanpassing van het dieet groeide de vacht binnen vier maanden volledig terug.
Dit was Dolores zonder haar: