Staking bij Grolsch

Er wordt voor het eerst in 400 jaar gestaakt bij de Twentse bierbrouwer Grolsch. Volgens FNV Bondgenoten worden biertrucks niet meer geladen en niet meer bestuurd en zal dit al snel gevolgen hebben voor café's. FNV denkt dat de hele fabriek vandaag stil komt te liggen. Supermarkten zouden nog wel worden bevoorraad. Vorige week legden Grolsch-medewerkers het werk al twee keer neer als gevolg van vastgelopen cao-onderhandelingen. Het loonbod van 0,75 vinden de medewerkers onvoldoende, en ze willen ook niet 3 atv-dagen inleveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25%. Volgens Grolsch ligt er juist een goed voorstel in deze tijd van crisis. "We willen de loonkosten afhankelijker maken van het welzijn van de brouwerij. Doet de brouwerij het goed, dan plukken alle medewerkers daar de vruchten van. Heeft de brouwerij het moeilijk, dan halen we allemaal de broekriem aan en beschermen we samen de werkgelegenheid bij Grolsch'', aldus een woordvoerster. Ze stellen verder dat vanochtend alle vrachtwagens voor de bevoorrading van klanten wel op tijd uitgereden zijn. De directie zegt verder bereid te zijn om "op basis van goede argumenten en wederzijds respect'' om tafel te gaan met FNV Bondgenoten. Ondertussen staan werknemers van Grolsch naar verluidt letterlijk in de kou. FNV Bondgenoten: "Het is ongelofelijk maar waar: werknemers die het werk hebben neergelegd worden nu de kou in gestuurd. Ze mogen niet in het pand blijven."  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Piet Oud

  “Ze mogen niet in het pand blijven” hehe

 2. Jannie Ooms

  Ja zeg, niet willen werken, staken dus, en wel lekker in de bedrijfskantine gaan zitten? De stakers hebben waarschijnlijk best een punt. Staken doe je niet zo maar. Maar ik kan me voorstellen dat de directie van Grolsch de stakers liever buiten de deur houdt.

 3. Marco Gorter

  Biertrucks worden niet meer bestuurd lees ik, verderop staat “Ze stellen verder dat vanochtend alle vrachtwagens voor de bevoorrading van klanten wel op tijd uitgereden zijn”
  Kennelijk konden ze dan toch snel Poolse (of andere gemotiveerde) vrachtwagenchauffeurs vinden…. gelukkig want geen Grolsch in de schappen zou vervelend worden.

Reacties niet toegestaan