Wie mooi wil zijn, moet er wat voor over hebben

Tom Cruise en Victoria Beckham smeren vogelpoep op hun gezicht om jong te blijven. Maar er zijn nog meer natuurlijke bestanddelen die je kunt gebruiken om er goed uit te zien. Jessica Simpson is ervan overtuigd dat ze van het drinken van haar eigen urine mooier wordt.

Eén van de geheime ingrediënten van de BB Cream van Dr Jart zijn de extracten van slakkenslijm. Dit bevat namelijk hyaluronisch zuur dat de huid hydrateert. De crème helpt ook ontsierende vlekjes te verstoppen, de huid egaal te maken en tegen de zon te beschermen. Een goedkoper alternatief is in je tuin een handvol slakken verzamelen.

Biodroga Golden Caviar Cream Mask bevat een extract uit vette kaviaar. Dit bestanddeel regelt de hydratatie van de huid en brengt de lipiden in evenwicht, het helpt ook lijntjes en rimpels te vervagen.

Vergif van slangen zou een natuurlijk alternatief voor botox kunnen zijn. Het Glamoxy Snake Serum bootst het verlammende effect van het vergif na door middel van het neuropeptide syn-ake, dat in het laboratorium gemaakt wordt. De makers beloven zichtbaar resultaat wanneer je dit 1 of 2 keer per dag gebruikt voor je een hydraterende crème aanbrengt.

Pure olie van de baobabboom bevat 6 keer meer vitamine C dan sinaasappels en 6 keer meer antioxidanten dan bosbessen en vitamine A, D en E. Je vindt dit bestanddeel in onder meer Terre d’Oc Anti-Ageing Elixir. Dit helpt om een droge huid te hydrateren of je rimpels te bestrijden, want het maakt je huid elastischer en steviger.

De crèmes van Ahava bevatten ingrediënten uit de meest extreme natuurgebieden ter wereld. De verstevigende oogcrème van dit merk bijvoorbeeld, deze bestaat mineralen uit de dode zee, met rode microalgen en antioxidanten uit mos van de Himalaya. De algen bevatten een natuurlijk bestanddeel dat in de natuur een beschermend schild rond planten vormt. Dit zou hetzelfde doen rond de ogen, een laagje zou rimpels minder diep doen lijken en ouderdomslijntjes bestrijden.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws