Unieke vondst: Gast in Brabants restaurant ontdekt parel in oester

Het is hoogst zeldzaam, maar het overkwam een gast van een restaurant in Breda: hij vond tijdens het eten van een oester een parel in de schelp.

Hoe zeldzaam dat precies is? Gemiddeld vind je er in een op de tienduizend oesters eentje. “Ik kook al achttien jaar”, vertelt de eigenaar van restaurant Ruitersbosch tegen Omroep Brabant. “Maar nog nooit eerder heb ik dit meegemaakt.”

De parel werd direct uit de oester gehaald en naar de keuken gebracht. “En toen zagen we ‘m. Een hele mooie, witte, gave parel. En redelijk groot ook.”

Hij vervolgt: “We gaan de parel voor de grap even laten taxeren, want hij kan best veel geld waard zijn. En daarna, geen idee. Misschien maak ik er wel een ketting van voor mijn dochter. Er komt in ieder geval een mooie bestemming voor.”

Onduidelijk is waarom de gast die de parel vond hem niet heeft gehouden.

Bron(nen):   Omroep Brabant