Harde aanval op Marcel van Dam

Voor de jongere lezers: Marcel van Dam (PvdA) was van 1973 tot 1977 staatssecretaris van woningbouw, werd op de faam die hij toen verwierf rijk en bromt sindsdien vanuit zijn bosrijke villa dat de enige die gelijk heeft Marcel van Dam is. Waarover het ook gaat.
Vorige week legde hij uit in de Volkskrant dat Rotterdam de stad verpest en beter moet zorgen voor de armen. Vandaag slaat Dominic Schrijer, wethouder van de PvdA in Rotterdam terug.
Hij legt uit dat het onmogelijk is in sommige wijken de bevolking te verheffen. Je kunt de mensen in die wijken wel aan het werk helpen. Maar als dat lukt , gaan ze ergens anders wonen, waar het minder droefgeestig is, en wordt hun plaats ingenomen door andere armen. Oorzaak en dader: Marcel van Dam.
Schrijer: " Het was immers in de tijd dat de jonge Van Dam staatssecretaris van Volkshuisvesting was, dat het beleid van het bouwen van louter goedkope woningen in achterstandswijken een dogma was. Daarvoor betalen we nu nog steeds een hoge prijs en het is goed om te weten dat de oude Van Dam daarop terugkomt."
Zo'n man heeft destijds met veel daadkracht de oude stadsdelen volgezet met de verkeerde, want te goedkope woningen; daar lijdt de Randstad nog altijd onder, en dan gaat hij nu op zijn oude dag mopperen dat er teveel armen in de grote steden wonen.
Het zou een mooi stuk op leveren om eens na te gaan op welke punten Van Dam er in zijn lange arrogante leven nog meer naast zat.
Bron: De Volkskrant