Hitler was een hele grote

Bernie Ecclestone zei gisteren dat hij liever een totalitair regime heeft dan een democratie. En dat we Adolf Hitler wel mogen prijzen voor wat hij allemaal gedaan kreeg. 
In gesprek met The Times beweerde de 78 jaar oude miljardair, die sinds jaar en dag de lakens uitdeelt in de Formule 1-racerij, dat eigentijdse politici watjes zijn en dat een echte sterke leider toch ongekende voordelen geeft. 
Niet dat er niets op Hitler is aan te merken. Op het einde liet de Fuhrer alles uit zijn handen vallen, ‘so he wasn’t a very good dictator.’ Maar toch, de democratie heeft maar heel weinig zegeningen gebracht, ook voor een land als Engeland, beweertkleine Bernie. 
Daarom ook vraagt hij aandacht voor de zo vaak over het hoofd geziene voordelen van een tiran. Neem nou Saddam Hussein, dat was echt de enige die zijn land wist te besturen. Stom dus, dat Groot Brittannie zo nodig mee moest helpen om de leider van Irak uit het zadel te wippen. ‘We move into countries and we have no idea of the culture.’ 
Het hoeft geen betoog dat hij met zekere weemoed terugdenkt aan de dagen van premier Thatcher en als zijn land op die weg voort zou willen, dan weet Ecclestone nog wel iemand die de leegte kan opvullen: zijn vriend Max Mosley! 
Al even bekend, zo niet berucht,  uit de F1-wereld. En net al Ecclestone is Mosley meestal in gezelschap van zeer bevallige dames. Vorig jaar nog kwam hij groot in het nieuws, omdat hij een stel callgirls had besteld, die hij als een verklede Duitse Feldwebel liep te commanderen. Helaas voor hem had een van de dames alles op film vastgelegd.
‘Max would do a super job,’ zo weet Ecclestone zeker.

Bron(nen):   The Times