Rechtse media zijn net Nazi’s

Noam Chomsky, een van de beroemdste levende filosofen, is hard uitgevallen naar de rechtse Amerikaanse media. 
Tijdens een lezing voor de Commonwealth Club in San Francisco waarschuwde hij voor bekende commentatoren als Rush Limbaugh en Michael Savage. Hij noemde ze handelaren in gevaarlijke retoriek en hij maakte een vergelijking met de machtsovername van de Nazi's in de jaren dertig. 
Chomsky: "The memory that comes to my mind - I don't want to press the Analogy too hard, but I think it's worth thinking - is late Weimar Germany. There were people with real grievances, and the Nazis gave them an answer. 'It's the fault of the Jews and the Bolsheviks and we've got to protect ourselves from them, and that will take care of them.' And you know what happened..." 
Chomsky vindt het angstaanjagend dat hele groepen mensen slachtoffer zijn van de nieuwe economische omstandigheden en dat die op zenders als Foxnews te horen krijgen dat de machthebbers hen aan hun lot overlaten. Zoiets schept een klimaat van woede en vergelding. 
Noam Chomsky, een befaamd linguist, doet wel vaker een boude uitspraak en is in tegenstelling tot menige generatiegenoot net zo links gebleven als hij altijd al was. 
Achter de link zit een kort tv-interview met Chomsky, het duurt slechts 3 minuten, en is zeer de moeite waard.

Bron(nen):   Mediaite