Moeten we allemaal socialist worden?

Alle Menschen werden Brüder
Dat zien socialisten graag (christenen trouwens ook) en misschien, zo opperde de zondagseditie van de Frankfurter Allgemeine Zeitung, is dat socialisme zo slecht nog niet. 
Want zeg nou zelf: als je mensen ook maar even hun gang laat gaan, graaien ze de kas tot op de bodem leeg, al heet zoiets tegenwoordig bonus, en blijft er bijna niets over voor degene die even niet heeft opgelet. Misschien was 2009 wel het jaar waarin het kapitalisme z'n ware aard toonde en zijn we toe aan een herwaardering van het socialisme.  
In Duitsland is deze vraag van een andere orde dan in ons land - het is immers nog maar 20 jaar geleden dat de Duitse Democratische Republiek met z'n 18 miljoen inwoners de socialistische heilstaat van Walter Ulbricht en Erich Honecker achter zich liet en zich overgaf aan het corrumperende kapitalisme.
Op het web van de FAZ wordt van harte meegediscussieerd over deze kwestie en de vele reacties zijn bijzonder lezenswaardig, zie de link. 
Zelf is Welingelichte Kringen er nog niet helemaal uit of we wel terugmoeten naar een nieuw tijdperk van socialistische dromen en daden, maar wellicht is de zaak voor u kraakhelder. 
Zo ja, zeg dan hieronder wat u op uw lever heeft.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung