Onderschat de Tea Party Patriots niet

In de Verenigde Staten wordt er in progressieve kringen alles aan gedaan om de Tea Party te demoniseren. De nieuwe liberale beweging uitmaken voor racistisch schijnt bijvoorbeeld goed te werken.
De Tea Party is van recente datum. Aanvankelijk ging het om losse groepen mensen die bijeen kwamen om hun afkeer te uiten over de overheid die zich met van alles bemoeide en daartoe steeds meer belastinggeld opeist. Zo werd het plan bedacht om een jaarlijkse 'Tax Day' te houden, dag waarop burgers hun belastinggeld terugvragen. 
Nou heeft iedere beweging weliswaar een leider nodig, maar een gemeenschappelijke vijand is soms minstens zo belangrijk en met president Obama kreeg de Tea Party een godsgeschenk: dit was de linkse oproerkraaier die er met andermans centen vandoor ging, en Obama + de economiche crisis (hogere belastingen) + Health Care + Facebook + Twitter zorgden ervoor dat de Tea Party Movement opeens een landelijke allure kreeg. Waarbij we de aanwezigheid van Fox News en Sarah Palin niet mogen uitvlakken.
De Tea Party is inmiddels een bedreiging voor het politieke establishment en het wordt dus lonend je ertegen af te zetten. Door bijvoorbeeld te zeggen dat het een stelletje racisten zijn. 
Linkse soep, schrijft Juan Williams vandaag in The Wall Street Journal. Ook de Democraten kunnen geen verkiezingen winnen zonder de 'swing voters' en dan is het destructief om de theedrinkers af te schilderen als een stelletje gekken.
Deze beweging is erg begaan met eigenbelang en onafhankelijkheid. Laat iedereen zijn eigen boontjes doppen en verlos ons van de bureaucraten die zich met ons willen bemoeien, is hun motto. De politieke partij die al deze boze witte mensen links denkt te kunnen laten liggen, zal nog raar opkijken. 
Want het zijn er bij elkaar opgeteld heel erg veel.

Bron(nen):   The Wall Street Journal