De echte Politicus van het Jaar is uiteraard Geert Wilders

Er wordt wel eens gezegd dat Geert Wilders niks bereikt omdat hij zich isoleert door zijn extreme opstelling. Dat is grote onzin. Geert Wilders heeft meer van zijn doeleinde bereikt dat menig andere partij, juist door zijn extreme opstelling. Voor dat Wilders met zijn PVV actief werd spraken we nog omzichtig over de problemen die samenhangen met integratie. Dat is helemaal voorbij. Uit angst dat Wilders nog groter wordt zijn veel partijen, en zeker de VVD, in een aantal opzichte rechtser geworden dan ze in lange tijd waren. Er kwamen nog nooit zo weinig buitenlanders ons land binnen als de laatste jaren. Er is een quotum ingesteld op het vervolgen van illegalen. Er is sprake van het strafbaarstellen van illegaliteit. De minimumstraffen zijn verhoogd, de rechten van verdachten ingeperkt. Rechters worden sterk gestimuleerd niet te laag te straffen. En dan is er Europa. Ieder goed geïnformeerd mens weet dat de welvaart van ons land nauw samenhangt met ons lidmaatschap van de EU. En toch durft bijna geen partij meer voluit toe te geven voor Europa te zijn. Uit angst dat Geert groter wordt. Er mag worden gescholden in het parlement. Sommigen noemen Wilders een racist of een fascist. Dat zijn allemaal woorden. Maar de feiten zijn simpel: hij is uitermate invloedrijk

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Van harte gefeliciteerd, Mijnheer Wilders!

 2. Calhoun84

  Is dit een opiniestuk of nieuws?

 3. RhodBerth

  “Voor dat Wilders met zijn PVV actief werd spraken we nog omzichtig over
  de problemen die samenhangen met integratie. Dat is helemaal voorbij.”

  Dat heeft niks meet Geert te maken maar alles met Pim.

  “Er is sprake van het strafbaarstellen van illegaliteit. De
  minimumstraffen zijn verhoogd, de rechten van verdachten ingeperkt.
  Rechters worden sterk gestimuleerd niet te laag te straffen.”

  Uiteraard bereikt Wilders zeker wel wat. Het jammere met Wilders is dat een capabel persoon op zijn positie veel meer had kunnen bereiken. Het kabinet Rutte I had zoveel meer kunnen zijn.

  Het grootste probleem met Geert is dat hij het langzaam voor elkaar krijgt om de EU-sceptische en moslim-kritische visie weer in het tokkie-hokje te krijgen, nadat het daar juist uitgekomen was.

  Kortom: uiteraard heeft Wilders wel wat voor elkaar gekregen. Maar hij had dan ook goud in handen. Het probleem is dat hij lang niet voor elkaar gekregen heeft wat hij had moeten doen, als hij niet zo’n gruwelijke roeptoeter was geweest.

  Neem de EU verkiezingen van komend jaar. Ik kan niet op het CDA stemmen nadat vdCamp afgelopen keer gewoon de eu-kritische CDA kiezers ronduit bedrogen heeft. En VVD stemmen is eigenlijk ook geen optie nu ze zo met Verhofstadt zitten te flirten.

  Dan blijft Wilders over…. maar ik wil gewoon niet op hem stemmen omdat ik het een ongepaste domme ongenuanceerde roeptoeter vindt…. wie vult het gat op rechts op? Volgens mij stapt elke normale PVV’er zo over op een nieuwe normale partij op rechts zonder kapsjones, ego en paranoide trekjes.

  • Kopje thee

   Heb precies hetzelfde probleem. Door dolleman Wilders kan de scepsis tegen multikul en Europa als vanouds honend, en zonder enig steekhoudend argument, in de “foute” hoek worden weggezet.

   (in antwoord op RhodBerth)
 4. Dead Silence

  Het feit dat men bang is dat Wilders groter wordt legt het falen van de anderen bloot. Als men naar de bevolking luistert, heeft Wilders geen bestaansrecht. Helaas is de gevestigde orde compleet vervreemd van de samenleving. Elf jaar geleden toonde Fortuyn al die totaalfaal aan.

  • bebeben

   Hoezo is men bang voor Wilders? Men gaat gewoon met hem en alle andere PVV-Kamerleden in debat. Het heeft er eerder veel van weg dat bepaalde lui graag zien dat men bang is voor Wilders.

   (in antwoord op Dead Silence)
 5. erik smit

  Hij heeft inderdaad racisme salonfähig gemaakt. Dat hij racist is en dat hij invloedrijk is, is niet met elkaar in tegenspraak.

  • Kopje thee

   Op welk ras heeft Wilders het dan met name gemunt?

   (in antwoord op erik smit)
   • HansdeZoveelste

    Om precies te zijn: op het ras der boze blanke domoren. Want die weet ie als geen ander de grootste onzin op de mouw te spelden. Z’n blanke volgers die elk jaar weer voor een verlenging van z’n inmiddels 20 jarige kamerlidmaatschap zorgen. Wilders lacht zich als een koning eenoog een bult om de verzamelde domheid onder z’n schare papegaaiende aanbidders. Like ‘pickin’ pennies from a blind newspaperboy’. 20 jaar in de kamer en al die tijd helemaal niets gepresteerd. Of je moet z’n gescheld een prestatie noemen.
    Geef mij zo’n baan.

    (in antwoord op Kopje thee)
   • erik smit

    Op etnische minderheden.

    (in antwoord op Kopje thee)
  • De Staatsburger

   Sinds wanneer is de islam een ras, Erik?
   *op voorhoofd wijst*

   (in antwoord op erik smit)
 6. Dutchy

  Rare analyse.

  – Voor dat Wilders met zijn PVV actief werd spraken we nog omzichtig over de problemen die samenhangen met integratie. –> de heer Bolkenstein heeft hier veel meer voor gedaan, samen met de heer Fortuyn

  – Er kwamen nog nooit zo weinig buitenlanders ons land binnen als de laatste jaren –> ligt voornamelijk aan de nieuwe strengere asielwet van de heer Cohen en daarnaast de economische crisis.

  – De minimumstraffen zijn verhoogd –> er bestaan geen minimunstraffen in Nederland, wordt hier maximumstraffen bedoeld? Dan kan je dit net zogoed toeschrijven aan de VVD met de heren Opstelten en Teeven, zelfde geldt voor rechten van verdachten. Misschien heeft de heer Wilders wel bijgedragen aan een klimaat waarin dit kon.

  – En toch durft bijna geen partij meer voluit toe te geven voor Europa te zijn. –> lijkt me niet te onderbouwen. Veel partijen geven volmondig toe voor de EU te zijn, maar geven ook vaak de EU de schuld van alles en nogwat, makkelijke scapecoat, vervelende maatregel, tja moet van Europa, komt er iets goeds, hebben wij voor elkaar gekregen.

  – hij is uitermate invloedrijk –> hij heeft zijn invloed, maar dit is schromelijk overdreven. De heer Dijsselbloem is een terechte politicus van het jaar/

 7. edo

  T.a.v.: ‘ieder goed geïnformeerd mens’;
  Het staat helemaal niet vast dat er geen handel valt te drijven met landen die (nog) aangesloten zijn bij de Europese Unie en de euro als munt gebruiken. De munt zal in zijn huidige vorm (gebruikt door de noordelijke en zuidelijke landen) uiteindelijk onvermijdelijk ophouden te bestaan omdat het met name de zuidelijke landen niet ten goede komt in die zin dat zij de mogelijkheid moeten krijgen om te devalueren teneinde hun schuldenberg houdbaar te kunnen maken.

  • Dutchy

   Staat toch ook nergens dat geen handel valt te drijven, Het niveau van welvaart gaat het om. Dus het niveau van welvaart is omhoog gegaan omdat Nederland lid is van de EU, exact getal is niet aan te geven hoeveel dit bijdraagt aan de welvaart, maar het CBS heeft een onderbouwde schatting gemaakt van tussen de 2.500 en 5.000euro per Nederlander, 40 en 80 miljard, totaal voor Nederland.
   Devalueren is een heel andere discussie en tevens de schuldenberg. Ironisch genoeg heeft het noorden eigenlijk een te slappe munt en kunnen we dus te goedkoop exporteren, wat weer helpt.

   (in antwoord op edo)
 8. Anna

  Wilders krijgt zo vaak gelijk (( gezien bepaalde feiten opeens ook bij andere partijen naar voren wordt gebracht )) zijn EU standpunt blijkt 70% van de bevolking te steunen , 715.000 werklozen , dus gaan de lIJders de belasting verhogen , Wilders zag het aankomen , islam laat al jaren zien dat het een bloeddorstige ideologie is , 75 % is voor sharia invoering en 60 % tegen westerse democratie , in alle Europese landen dezelfde ellende , no go area’s , criminaliteit , 80 % van de verkrachtingen in veel landen worden gepleegd door moslims , islamitische burgerwachten enz enz , grenzen dicht gooien , 70 % is het daar mee eens , Polen standpunt , ook daar krijgt hij gelijk geen 5000 Polen , wat Donner voorspelde maar min. 150.000 zijn het geworden , nu weer Bulgaren en Roemenen , hoe bedoel je Wilders ziet het verkeerd ! Ik heb het grootste respect voor deze man die al 9 jaar beveiligd moet worden en geen normaal leven kan leiden . En waarom moet hij beveiligd worden , tegen wie ?Juist ………

  • AT

   Interpunctie is ook een kunst.

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Joh kan je dat eten ? Vult het je maag ? Anders nog iets te melden ?

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Ik moest even reageren op je manier van schrijven aangezien je nogal afgeeft op van alles dat ‘tegen ons’ zou zijn terwijl je jouw eigen taal behoorlijk te grabbel gooit. Ik persoonlijk vind dat nogal opvallend. Goed taalgebruik is een groot toonbeeld van een liefde voor de eigen cultuur.

     Maar voor zover de ‘taalpolitieman’ in mij.

     Je doet veel uitspraken die nogal kort door de bocht zijn. Zoals bijvoorbeeld percentages die je noemt. 62% wil minder invloed vanuit ‘Brussel’, het is niet zozeer een steun voor Wilders, Wilders vertolkt alleen een mening. Er zijn veel andere partijen die hetzelfde zeggen, alleen op een minder agressieve manier.

     De toename van werkeloosheid leidt niet automatisch tot verhoging van belasting, er is geen causaal verband. Het gebeurt alleen in dezelfde economische situatie. Wel is het zo dat door groeiende werkeloosheid minder belasting wordt betaald. Maar de economische dip en de gevolgen ervan hebben we volledig aan onszelf, onze hebberigheid, te danken.

     Er zijn meer dan een miljard Moslims op de wereld. Denk je echt dat als 60% tegen de Westerse democratie is, dat we hier dan nog zo rustig achter onze computer zouden zitten? Heb je de ontwikkelingen in het Midden Oosten gevolgd? Wat daar gebeurd is geïnspireerd op Westerse democratie. Het is alleen een lang en lastig proces en veel lokale heersende machten hebben er belang bij dat dit proces wordt verstoord.

     Kun je aangeven waar je verdere percentages vandaan haalt? 80% van de verkrachtingen door Moslims lijkt me ook weer zo veel. Gewoon voor mijn eigen leermoment…

     (in antwoord op Anna)
  • marcel020

   Anna heeft 100% gelijk, Geert Wilders heeft al die ellende aan zien komen, terwijl de rest van de partijen met hun kop in het zand zaten. Nu komen er vanaf 1 januari weer een zooitje uitvreters naar ons kleine landje toe, want tot nu toe hebben we alleen maar de probleemgevallen van andere landen binnen gekregen. Stop nu eens met het verwelkomen van klaplopers, die alleen maar zorgen voor nog meer inbraken en geweld. Laat de geitenwollensokken, die deze gasten zo graag willen binnenhalen, ze lekker in huis nemen en sponsoren, dan hebben wij er geen last van.

   (in antwoord op Anna)
 9. De Staatsburger

  Je kunt zeggen wat je wilt van de Heer Wilders maar wat de islam en de EU betreft heeft de geblondeerde volksheld wel volkomen gelijk gekregen.

  • HansdeZoveelste

   Vertel eens professor, waarin heeft jouw geblondeerde volksheld gelijk gekregen? Kom eens met cijfers, argumenten, statistieken etc.
   Of raaskal je maar wat net als die andere ‘meeuwen’ waaraan de pvv zo rijk is?
   Laat me raden…

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Hij heeft gelijk gekregen dat de islam een verderfelijke fascistische ideologie is die dood en verderf zaait en dat de EU een bureaucratisch monster is dat slecht is voor de belangen van de burgers..De bewijzen daarvoor kun je elke dag in de krant lezen als er weer een aanslag door moslims wordt gepleegd en er weer een bank of knoflookrepubliek moet worden gered.

    (in antwoord op HansdeZoveelste)
    • HansdeZoveelste

     Precies, zoals ik al vermoedde: niets meer dan loos gezwam cq papegaaiengeouwehoer.
     Zielig eigenlijk.

     (in antwoord op De Staatsburger)
    • RhodBerth

     Hij heeft gelijk dat de theologie van de Islam niet samengaat met de waarden van de westerse democratische rechtstaat. ‘verderfelijke fascistische ideologie’ vind ik ietswat roeptoeterig, maar goed.

     Maar er zijn genoeg mensen die dat delen met Wilders. Er waren al lang politici die dat vonden voor Wilders opstond, hij heeft het niet uitgevonden. Sterker nog, door zijn geschreeuw heeft hij die ‘waarheid’ ondergesneeuwd, en juist mensen tegen de Islam-kritiek in het harnas gejaagd. Er zijn nu mensen die moslims knuffelen enkel omdat ze zo’n hekel aan Wilders hebben. Wilders heeft niks positiefs gebracht aan het Islam debat, hij heeft het enkel gepolariseerd en een oplossing verder weg gebracht.

     Ik ben erg Islam kritisch, en als oud universitair student theologie kan ik mijn Islam kritiek goed onderbouwen. Ik herken niks van die goed onderbouwde kritiek in Wilders z’n geschreeuw, en schaam me ervoor dat ik als het om het Islam standpunt aan dezelfde kant staat als hij.

     Wilders heeft gelijk, er Islam en het vrije westen gaan niet samen. En vervolgens heeft hij dat hele standpunt volledig geridiculiseerd.

     En het EU standpunt is helemaal gigantisch overtrokken. Ja, ik ben zeer EU kritisch, en er is van alles mis met de bureaucratie in brussel, en met het los-van-de-werkelijkheid staan van de EU politici. En ja, bij het ontwerp van de Euro zijn veel fouten gemaakt. En ja, er is teveel onnodige EU wetgeving.

     Maar Wilders lukt het opnieuw om van een goed punt weer iets volkomen belachelijks te maken. Uit de Euro stappen, uit de EU stappen, dat is gewoon zo ontzettend onnozel.

     Opnieuw doet ook hier Wilders het EU-kritische standpunt geen goed. Neem dan Nigel Farrage, dat is een vent die het wel goed verwoord. En het is niet voor niets dat Farrage niet met Wilders samen wil werken.

     Het feit alleen dat Wilders hier en daar een goed punt heeft maakt hem geen goed politicus.

     Wilders heeft het licht gezien, en is vervolgens heel hard op dat licht gaan schieten. Dat is misschien wel de beste omschrijving. En dat is Jammer.

     (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Ik ben niet altijd blij met zijn stijl maar wat mij betreft heeft de Limburgse oppositieleider wel gelijk dat de islam een verderfelijke, ja fascistische ideologie is. De Euro is gedoemd te mislukken, we kunnen er beter nu zelf uit stappen dan meerijden tot de boel knalt.

      (in antwoord op RhodBerth)
 10. HansdeZoveelste

  Het woord Wilders is zoals vanouds weer goed voor een verse golf mentale diarree van z’n aanbidders, die de meeuw in het pvv logo alle eer aan doen krijsen, ruzie maken en alles onderschijten.

 11. Gerard Spekboom

  Simpele vraag:

  Vormt de Islam wel of geen probleem in deze wereld? Bestudeer de achtergronden van alle conflicten die momenteel gaande zijn, analyseer alle terroristische aanslagen waarmee we systematisch worden geconfronteerd. Analyseer de ideologische basis van de uitgangspunten van de ideologie zoals ze zijn vastgelegd in de manifesten (De Koran en de Hadiths).

  Misschien dat we er dan toch nog eens achter zullen komen dat diegene die het probleem benoemt, niet het probleem is … Een probleem lost zich nooit op door het te ontkennen.

  http://wikiislam.net/wiki/Main_Page

 12. erik smit

  Dat racisme, uitsluiting en discriminatie salonfähig geworden zijn dankzij Wilders, staat buiten kijf. Dit is echter niet dit jaar gebeurd, maar met name tijdens het onbegrijpelijke gedoogkabinet.

Reacties niet toegestaan