Geheimtip: doe niet als Obama

David Cameron staat op het punt bij Barack Obama op bezoek te gaan en vlak voordat hij naar de VS afreist krijgt hij nog wat tips van Peggy Noonan, columnist van The Wall Street Journal. De belangrijkste: treed niet in de voetsporen van Obama!
Slechts 13 procent van de Amerikanen meent dat Obama's maatregelen hun leven heeft verbeterd, een bijzonder lage score en volgens Noonan is dat geen raadsel. Als Amerika in een crisis verkeert en de kern van die crisis is dat er geld wordt uitgegeven dat er niet is - dan is nog meer geld uitgeven toch zeker niet de remedie. 
Verder is het in haar ogen verbazend dat de Amerikaanse president zich een jaarlang zo heeft bekommerd om health care, terwijl de bevolking was gefocust op economie en werkloosheid - hij leek zo wel los te staan van de mensen die voor hem hebben gekozen.
Ook is Obama erin geslaagd zich van het politieke centrum te vervreemden; er is een polarisatie opgetreden waarbij hij het linkse boegbeeld is en de rest wordt gezien als tegenstander. Hier wordt een oude les genegeerd dat politiek succes zonder het centrum aan je zijde maar zelden wordt geboekt.
Tenslotte is Obama bezig Wall Street ter verwarren met zakendoen. Hij heeft een hekel gekregen aan Wall Street, ja, iedereen heeft inmiddels een hekel aan Wall Street, maar dat mag je niet verwarren met doodnormale mensen die met hun business in leven trachten te blijven. De president zou zulke mensen moeten aanmoedigen in plaats van ontmoedigen.
Samenvattend: wil Cameron wel succes boeken, dan doet hij er volgens Noonan goed aan zo'n beetje alles anders aan te pakken dan Obama.

Bron(nen):   The Daily Telegraph