Heksenjacht

Bert Wagendorp heeft het vandaag over Geert. Een fragment
"Geert Wilders is de ‘ordinaire heksenjacht’ van de media op zijn fractieleden ‘inmiddels spuugzat’. Dat snap ik best. Terwijl Geert zich eindelijk wel weer eens wil concentreren op zijn kerntaken, ophitsen en verdachtmaken, moet hij voortdurend brandjes blussen omdat de wroetende media weer met nieuwe onthullingen komen.

‘Ik wil dat de rust terugkeert en reageer niet meer op ieder incident’, sms’te Geert gisteren. Als er stront aan de knikker is vermijdt hij liever de spotlights. Van hem mogen de media even ‘de diepvries in’ – wat hij daarmee ook moge bedoelen.

Nu lijkt het er weer op dat zijn protegé, het ‘enorme talent’ Eric Lucassen, naast de vergoeding voor zijn Kamerlidmaatschap ook nog een uitkering genoot. Gezien zijn grote schuldenlast en de horde deurwaarders op zijn hielen wel begrijpelijk, maar natuurlijk niet wat Geert verstaat onder oud-Hollands burgermansfatsoen.

Waar is de triomfantelijke, zelfverzekerde Geert Wilders toch gebleven? De man die met het absolute gelijk aan zijn zijde zo heerlijk anderen de maat kon nemen? Die echt niet terugdeinsde voor een heksenjachtje meer of minder? "

Lees de hele column in de Volkskrant. In de kiosk of voor 0,79 online