Sabine Uitslag (CDA) vindt dat we niet zo moeten zeuren

Opinie
dinsdag, 19 juli 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Tweede Kamerlid Sabine UItslag legt uit waarom mantelzorgers niet moeten denken dat het bijzonder is wat ze doen. Iets doen voor een ander: is dat waardevol of kost het vooral tijd? Laatst was ik in het weekend een ontbijtje aan het klaar maken voor mezelf en m’n lief en ik vroeg me af: ben ik nu aan het mantelzorgen? Wat is eigenlijk de definitie van mantelzorg? Want wat is ‘normale zorg’ voor een ander en wat is extra? Is dat dan niet voor iedereen anders? Dat zijn zo van die vragen die me de hele week kunnen bezighouden.
Wat ik overal lees en hoor is dat de groep mantelzorgers heel groot is en dat ze het enorm zwaar hebben. Maar hoe ging dat ‘vroeger’ dan? Was het, toen er nog geen computer, skype, robot-stofzuiger en wasmachine was, dan niet nog veel zwaarder?
En wie is dan die mantelzorger? Als jij je oude vader helpt met de steunkousen en je kookt zijn potje (gewoon wat extra’s van wat jezelf kookt voor je gezin of jezelf), is dat dan mantelzorg? lees verder bij Zorg & Welzijn (en lees daar ook de reacties van mantelzorgers...
Bron(nen): Zorg & Welzijn