TEST. Hoe scoort jouw ex? Zet je cijfer (en ervaringen) online

Als je een restaurant hebt bezocht, kun je het achteraf een rapportcijfer geven, bijvoorbeeld via iens.nl. Je makelaar kun je beoordelen bij wieisdebestemakelaar.nl. Het ziekenhuis waar je behandeld werd, de medisch specialist, je huisarts en je fysiotherapeut kun je dan weer een cijfer geven via zorg.independer.nl.

Dus waarom je ex niet? Je zou er zijn/haar volgende partner veel leed mee kunnen besparen. Of je zou er een gebruiksaanwijzing bij kunnen geven om één en ander in goede banen te leiden. In de VS kan het al via ExRated.co. Eerst vul je een vragenlijst in van 2 bladzijden met o.a. details over je relatie (korte romance, langer dan 6 maanden, ...), tips om met hem/haar om te gaan, het soort relatie waar hij/zij het meest geschikt voor is, ... Je geeft je ex een algemeen cijfer, maar ook een score voor specifieke punten, zoals hygiëne, intelligentie, daadkracht, empathie, volwassenheid, ... Om ellenlange klaagzangen of scheldpartijen te voorkomen, mag je maar 140 tekens gebruiken voor commentaar.

Inmiddels zijn er ook al iets minder vriendelijke sites actief, zoals DontDateHimGirl.com en LiarsCheatersRUs.com. Hier kun je alle liegers en bedriegers aan de kaak stellen.

The Globe and Mail heeft er een poll aan toegevoegd: ongeveer 1/5 van de respondenten ziet het wel zitten om hun ex online te beoordelen.

Bron(nen):   The Globe and Mail