Wat zou er gebeuren als Hamas veel sterker was dan Israël?

De afgelopen maand is weer eens op bloedige wijze bevestigd dat de kracht van het Israëlische leger veel groter is dan die van Hamas, zoals al eerder was bewezen dat Israël veel sterker is dan Hezbollah. Maar stel dat het ooit andersom is en Hamas militair superieur is aan Israël. Wat zou er dan gebeuren? Laten we niet fantaseren, maar kijken naar het handvest van Hamas: “De Islamitische Verzets Beweging wil de belofte van Allah waar laten worden, hoe lang het ook duurt. De Profeet, gezegend zij zijn Naam, heeft gezegd: "De dag des oordeels zal niet komen voor de Moslims joden doden. Als de joden zich verbergen achter stenen en bomen. En de stenen en bomen zullen zeggen: "O Moslims, O Abdulla, er verbergt zich een jood achter mij; kom en maak hem dood." Artikel 22 van het Handvest van Hamas uit 1988 vat de anti-semitische visie helder samen: "With their money, they took control of the world media, news agencies, the press, publishing houses, broadcasting stations, and others. With their money they stirred revolutions in various parts of the world with the purpose of achieving their interests and reaping the fruit therein. With their money, they took control of the world media. They were behind the French Revolution, the Communist revolution and most of the revolutions we heard and hear about here and there. With their money, they formed secret societies, such as Freemason, Rotary Clubs, the Lions and others in different parts of the world for the purpose of sabotaging societies and achieving Zionist interests. With their money they were able to control imperialistic countries and instigate them to colonize many countries in order to enable them to exploit their resources and spread corruption there." Zelfs Amoz Oz, de schrijver en linkse vredesactivist gelooft niet meer in een compromis tussen Hamas en Israël. Hamas, zo zegt hij tegen de Deutsche Welle, is zo antisemitisch als de Nazi's en wil de ondergang van joden en Israël. Dus een compromis bestaat niet."Wat zou dat moeten zijn? Dat we ze halverwege tegemoet komen en zeggen dat Israël om de dag mag bestaan? Op maandag, woensdag en vrijdag?"  

Bron(nen):   Deutsche Welle  The Atlantic    

66 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Hamas beschuldigd Israel van racisme, terwijl Israel alleen maar met rust gelaten wil worden.
  Hamas daarentegen geeft gewoon toe dat ze streven naar totale uitroeing van een volk.

  • Prikker

   Met rust gelaten wil worden… en landje af wil pikken zodat ‘t levensruimte heeft voor z’n ‘kolonisten’ en hun ondernemingen, waar dan natuurlijk Palestijnen voor mogen werken… op hun eigen grond, met hun eigen grondstoffen afgepikt door de Israëli. En zo gaat ‘t steeds een stukje verder.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Jan Terlouw

  Wat Hamas ZEGT en niet DOET is juist wat Israel wel DOET maar niet ZEGT. Met andere woorden: Hamas mag in haar handvest hebben staan dat ze de bezetter willen wegjagen (wat volgens internationaal recht ook is toegestaan) maar in de praktijk komt daar niets van terecht, israel daarentegen zegt niets over het wegjagen van Palestijnen maar ondertussen doen E niets anders dan de Palestijnen etnisch zuiveren. Kijk niet wat er op papier gezegd wordt maar kijk wat wr in de praktijk gebeurt. De GAZA belegering heeft opgeleverd:
  – 1800 Palestijnse slachtoffers waarvan 450 kind!!!!
  – ongeveer 10000 gewonden aan Palestijnse kant
  – 360000 psychische gestoorde Palestijnse kinderen
  – 150.000 ontheemde Palestijnen

  En aan israelische kant:
  3 burger slachtoffers
  En 64 omgekomen israelische soldaten

  De conclusie is duidelijk: Palestijnen worden etnisch gezuiverd en onder de voet gelopen en niet het omgekeerde.

  Het westen mag weer trots zijn op israel als onze visitekaartje voor de westerse beschaving.

  • kletsmajoor

   Ga weg “Mihamed Kouki” of “Jan Terlouw” of wie je ook bent. Niemand neemt je hier nog serieus. Je bent een pro-Hamas trol en brengt alleen maar vooringenomen “informatie” en geen enkele verdieping van de discussie.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    OK kletsmajoor. Als niemand mij serieus neemt waarom reageer jij en anderen telkens op mijn postings? Kennelijk zit er een kern van waarheid in mijn postings. Nogmaals, niemand dwingt je om op mijn commentaar te reageren.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ik reageer omdat er_geen_ kern van waarheid in jouw postings zit. Ik stel geen prijs op versluierde propaganda bedoeld om de emoties op te jutten en de “discussie” naar de extremen te trekken.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      ‘Discussie naar de extremen trekken’. Ik vertel gewoon wat ik zie en hoor en trek dan mijn conclusies. Deze hoeven niet door iedereen gedeeld te worden. Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk goed. Jij mag ook alles zeggen wat je wil al ben ik het er niet mee eens. Zolang er niet opgeroepen wordt tot geweld oid is het wat mij betreft ok.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Als oproepen tot geweld niet mag van jou, waarom probeer je dan het Hamas handvest te bagatelliseren? Daarmee trek je de extremisten in de discussie alsof het een acceptabele partij zou zijn.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Prikker

     Jan, alléén pro-Israël propaganda is hier welkom.
     Alle kritiek wordt afgedaan als jodenhaat of Palestijnse propaganda… niets van aantrekken.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Inderdaad. Zolang ik niet geblokt wordt door WEL zal ik mijn mening blijven geven. Hoe vervelend dan ook voor sommige mensen.

      (in antwoord op Prikker)
   • Guest

    IP achterhalen van schrijvers die via discus werken is niet moeilijk blijkt en dat hebben we dus zonet even gedaan.

    Prikker, Jan Terlouw en Mihammed Kouki reageren van dezelfde set van ip adressen , dus een is van thuis, andere werk en nog andere mobiel enz.
    Maar 1 enkel adres komt standaard bij alle drie omhoog.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Thnx. Dat “Mihamed Kouki” en “Jan Terlouw” dezelfde persoon zijn, werd gisteren al duidelijk omdat boven de oude reacties van “Mihamed Kouki” opeens “Jan Terlouw” stond. Dat Prikker er ook bijhoort is nieuw (zou ook een collega/buurman kunnen zijn in hetzelfde IP-blok). Ik vermoedde eerder dat “Mo Meta” die zich nu “Volledig” noemt, er ook bijhoorde.

     (in antwoord op Guest)
     • Prikker

      Paranoide much ?!?

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Ik zie dat de originele poster de post over de IP-adressen heeft teruggetrokken (staat nu op naam van pseudo-user “Guest”). Ik twijfel nu aan de betrouwbaarheid.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Ik citeer de volgende definitie van het INL, het Instituut voor Nederlandse Lexicologie :

      JODENSTREEK
      Woordsoort: znw.(m.)
      Modern lemma: jodenstreek

      ↪Streek van of als van een Jood; behendige, bedrieglijke, valsche streek.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Jammer Prikker. De zweem van sympathie voor jou die mij overviel omdat je mogelijk vals beschuldigd was, heb je meer dan teniet gedaan met deze antisemitische uitspraak richting de originele poster.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      lol… zweem van sympathie… verzin een andere.

      (in antwoord op kletsmajoor)
   • Apekool

    Waarom mag Mihamed niet lekker veel reageren? Hoe kom je tot een discussie als iedereen gezapig ‘ja’ zit te knikken naar elkaar?

    Zolang we mekaar niet voor rotte vis uitmaken (en misschien mag dat ook nog wel) is er toch niets aan de hand?

    Wel is het netter om het bij 1 pseudoniem te houden, maar de oplettende lezertjes halen de dubbelgangers er wel uit zo blijkt.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Het was mijn persoonlijke hartekreet, geen verbod. Door het optreden van Mihamed alias Jan op wel.nl ben ik ervan overtuigd geraakt dat hij bewust discussies laat ontsporen c.q. naar een zijspoor afleid. Zijn truuk met de naamsverandering gisteren was de druppel. Zo iemand kan ik missen als kiespijn. Anderen ook, denk ik, maar dat moeten ze zelf maar uitmaken.

     (in antwoord op Apekool)
  • Apekool

   Alle Palestijnse kinderen in Gaza zijn psychisch gestoord, daarvoor zorgt Hamas wel in hun ‘educatie’.

   Er is geen bezetter in Gaza, behalve Hamas misschien. Zo nu en dan kan Israël niet langer toestaan dat er offensieve tunnels gegraven worden en ongebreidelde raketaanvallen plaatsvinden.

   Waarom blijf je denken dat er in een oorlog evenveel slachtoffers moeten vallen aan beide zijden?

   Het moge duidelijk zijn dat Israël zeer voorzichtig gehandeld heeft ondanks de pogingen van Hamas om zoveel mogelijk VN scholen en ziekenhuizen te laten bombarderen, en de opzichtige pogingen daarbij om expres zoveel mogelijk Palestijnse kinderen te offeren.

   Israël heeft in 2005 met harde hand hun eigen burgers uit Gaza weggehaald, dat was de enige etnische zuivering waarbij alleen maar joden en Israeliers uit Gaza zijn verdwenen. Verder valt er in Gaza niets etnisch te zuiveren, daar zorgt het haatbewind van Hamas wel voor.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Hamas is via democratische verkiezingen aan de macht gekomen. En ik zit nog steeds te wachten op beelden waaruit blijkt dat Hamas Palestijnen DWINGT om als menselijk schild te fungeren. Die beelden zijn er niet omdat het niet waar is!!!! Het is israelische propaganda. De westerse journalisten hebben dat trouwens ook niet geconstateerd. Zoals blijkt uit dit artikel van een bekende BBC journalist:

    http://www.bbc.com/news/blogs-trending-28639101

    (in antwoord op Apekool)
    • Jan Terlouw

     En wat betreft de raketaanvallen. Kennelijk worden die door Israel niet serieus genomen want er is maar 1 luchthaven 1 dag gesloten geweest. Of moeten we daaruit concluderen dat Israel maling heeft aan burger slachtoffers?

     (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Apekool

     Democratie is niet na 1x verkiezingen 50% + 1 stem halen en daarna Nazi worden.

     De kern van democratie is dat een verkozen meerderheid vrijwillig rekening houdt met iedereen, juist ook kleine minderheden, om het algemente belang te dienen.

     Juist dat wil maar niet in de Arabische koppies doordringen.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Democratie wordt op verschillende manieren in de praktijk gebracht. Kijk maar naar het verschil in democratie tussen NL en India (grootste democratie ter wereld). India heeft een kastensysteem waarbij ervan uit wordt egaan dat niet iedereen gelijkwaardig is. En zo kan ik nog vele voorbeelden noemen. Internationaal wordt erkend dat hamas via vrije democratische verkieizingen aan de macht is gekomen. Ik sta niet in alles wat ze doen achter Hamas maar het is wel de keuze van de palestijnen in gaza. en die horen we te respecteren.

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      De Palestijnen hebben er dan kennelijk voor gekozen dat hun hoogste doel is om Israël aan te vallen totdat het vernietigd is. In dat geval kan is dus iedere Gazaan een geldig doelwit en hoeft Israël helemaal niet voorzichtig te zijn – de uiterste consequentie is dan om het helemaal plat te gooien, met die lui valt nooit meer te praten.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Het gaat niet om de vernietiging van Israel. Joden hebben ook recht op een eigen staat zoals moslims en christenen dat hebben, Ik (en een groot deel van de internationale gemeeschap) vinden de reactie van Israel echter buitensporig gewelddadig. Die raketaanvallen zijn onschuldig want hoe verklaar je anders het feit dat van de 30 dagen strijd de luchthavens in israel maar 1 dag gesloten zijn geweest? kennelijk valt het met die dreiging mee.

      (in antwoord op Apekool)
     • Halofreak1990

      Israël hangt al sinds haar ontstaan de Nazi uit, dus wat is je probleem?

      (in antwoord op Apekool)
  • Vogelbeest

   Dat palestijnen etnisch gezuiverd zouden worden is pure onzin. Jordanie is een palestijnse staat en die worden volledig met rust gelaten.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Gelukkig worden ze met rust gelaten. Dat zou er nog bij moeten komen. Al hekel ik de opstelling van de jordaanse regering. Ik vind ze tamelijk passief en had graag gezien dat ze als bemiddelaar optraden tussen de 2 strijdene partijen.

    (in antwoord op Vogelbeest)
  • kletsmajoor

   Hee gevonden! Ene Mihamed Kouki op Facebook. Het zou natuurlijk kunnen dat jij Mihameds identiteit hebt gestolen maar als interesse geeft Mihamed o.a: Campaing of Exposing Isaeli Crimes via Social Media, World Wide Boycott of Israel, Help Rutte herinneren: Israel vermoordt kinderen dus ik denk dat jij de echte Mihamed bent (en Niet Jan Terlouw of whoever).

   Ook hebben “Campaing of Exposing Isaeli Crimes via Social Media” en die andere clubs eigen Facebookpaginas vol met materiaal om uit te putten. Mijn vermoeden dat jij een georganiseerde internettrol bent, klopt dus. Die continue stroom vooringenomen beweringen en het min of meer vaste patroon in je “bijdragen” haal je van die sites.

   Mag allemaal hoor, maar doe je dan niet voor als de onschuldige Mihamed die “gewoon zegt wat hij vindt”. Je bent onderdeel van een georganiseerde campagne. Weer dat element van misleiding dat me bij je “bijdragen” op wel.nl meteen opviel.

   Fijne avond verder. Nu ik weet waar je echt voor staat, ben ik er verder klaar mee.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Diederdick

    Dikke duim!
    Troll ontmaskerd
    Respect

    (in antwoord op kletsmajoor)
   • Prikker

    Dit soort persoonlijke aanvallen gaat véél en véél te ver.
    Je neemt ‘t veel te persoonlijk ‘kletsmajoor’.

    Laten we op de bal spelen, niet op de persoon.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ik probeerde de bal te spelen maar het bleek gebakken lucht te zijn. Daar houd ik niet van.

     (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Dat is niet op de bal spelen, maar op de persoon, dat is laag.

      Mensen op hun woorden of gedrag aanspreken is fair game, maar dit is niet okay.

      Ik weet niet of dit de echte facebook account van MK is, dat zou vrij naief zijn om onder je echte naam te posten, maar hoe dan ook, uit de account blijkt geen enkele troll-intentie… z’n kind staat er nota bene op fgs.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Ik speel wel op de bal. Ik heb alleen de info van Facebook aangehaald die relevant is voor zijn trolgedrag hier op wel.nl. Nu ga jij irrelevante privé info erbij halen. (Info die overigens wel publiek geshared is door hem.)

      Ook dat is een patroon, Prikker: hoog van de morele toren blazen richting anderen maar voor jezelf kennelijk andere (lagere) normen hanteren.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      En nog zie je niet in wat je doet he…

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Oei, wat mysterieus…

      (in antwoord op Prikker)
    • Jan Terlouw

     Inderaad Prikker. Bepaalde mensen worden erg persoonlijk en venijnig. Een teken van wanhoop?

     (in antwoord op Prikker)
  • kletsmajoor

   Nog een nabrandertje. Als je echt zo graag jouw ‘Goede Zaak’ wilt promoten op wel.nl doe het dan met open vizier zoals b.v. “Likoed Nederland” dat ook doet: met het symbool en de naam van de organisatie waarvoor je spreekt duidelijk zichtbaar.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
 3. Jos van Veen

  Er zou dan geen Hamas zijn dus ook geen Jodenjacht als deze het er niet naar zouden maken.
  Op de Westbank leefde voorheen de populatie ook gezamenlijk zonder excessen..

  Totdat…er etnische zuivering kwam, land en huis gejat werden door de Israeli’s die in het verlengde van de oorlog met Egypte gebieden begonnen te annexeren..
  De winst van gewelddadig optreden enz enz.

  • Jan Terlouw

   Helemaal mee eens Jos. De ellende is in 1948 begonnen met het uitroepen van de israelische staat. Dit ging te koste van de Palestijnen die voorheen redelijk vreedzaam met de joden leefden.

   (in antwoord op Jos van Veen)
   • Calhoun84

    Wat een flauwekul, de Arabieren (Palestijnen bestonden toen amper, Palestijns nationalisme bestaat pas sinds de jaren 60) zeiden “nee” tegen een Arabische staat in 1948. Israël hield zich ook aan het verdelingsplan van de VN. Pas nadat alle Arabische buurlanden het nodig vonden om Israël vernietigen is de ellende begonnen.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Nederlander

    Overal waar moslims wonen worden joden verdreven of bedreigd. Dit geldt evenzo voor de christenen in het midden oosten. Nergens kunnen deze twee bevolkingsgroepen in een land dat voornamelijk door Moslims wordt bestuurd normaal leven. Dus wat bedoel je Jan. Het is beter iets bredere te kijken en de Palestijnen iets minder slachtoffer te maken.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
 4. Diederdick

  Al meer gezegd;als Hamas vandaag de wapens vernietigt is het morgen vrede; als Israël de wapens vernietigt is morgen Israël verleden tijd.

  • Jan Terlouw

   ‘Als Hamas de wapens neerlegt dan is er vrede’. Tja, dat is wat israel wil. De status quo vasthouden en daarmee het van Palestijnen gestolen land definitief toe eigenen.

   (in antwoord op Diederdick)
   • Diederdick

    Net even verder gelezen.
    Waarom verander je jouw naam van Mihamed Kouki naar Jan Terlouw? Zit daar nog een idee achter?

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • harrr

     Trol heet dat
     Dat hij een NL-er was had iedereen al uit zijn ,best wel, welbespraakte taal opgemaakt.
     Zal wel bekeerd zijn, dat is net zoals met ex-rokers. dat zijn de ergste anti-rokers 😉

     (in antwoord op Diederdick)
     • Diederdick

      Had hem al een paar dagen geleden een troll genoemd maar toen kwam er zowaar een soort van discussie op gang. Ik had dus goede hoop maar nu blijkt hij gewoon een ordinaire stokert?

      Waar zou hij dan op de payroll staan? Ook bij het Kremlin?

      (in antwoord op harrr)
 5. Prikker

  Het is een beetje onkies om de denkbeelden van Hamas na decennia onderdrukking te projecteren naar een denkbeeldige situatie waarin zij ineens de sterksten zouden zijn (zonder decennia van onderdrukking?).
  Die denkbeelden zijn natuurlijk gebaseerd op decennia onderdrukking… oorzaak en gevolg.

  Logisch dat ook die Israëlische schrijver Amoz Oz er geen heil in ziet, gezien de huidige situatie van decennia onderdrukking. Het geeft ‘t een pijnlijk comfortabel excuus voor al het oorlogsgeweld van de laatste weken.

  • Grietver

   Die denkbeelden komen niet door de overheersing van Gaza, want bestaan al lang voor de overheersing en zijn na de overheersing ook niet veranderd.

   Hamas is een afsplitsing van de Egyptische Moslimbroederschap. Amin al-Hoesseini voerde namens die Moslimbroederschap in 1948 het bewind over de Palestijnen. Hij is altijd fel anti-joods geweest en werkte samen met Hitler. In de jaren ’30 voerde hij al een strijd tegen de Joden.
   > Hoe kunnen denkbeelden gevormd worden door onderdrukking als die denkbeelden al ruim voor die onderdrukking aanwezig waren?

   Israel heeft zich in 2005 teruggetrokken uit de Gazastrook en daarop volgde een Intifada.
   > Als het geweld een uiting is van onderdrukking, hoe kan het geweld dan toenemen als de onderdrukking juist afneemt?

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    De onderdrukking neemt in ‘t geheel niet af. Hoe kom je daarbij ?
    Israël kruipt steeds verder het Palestijns grondgebied in.

    (in antwoord op Grietver)
    • Jan Terlouw

     helemaal mee eens. Gaza is de grootse openlucht gevangenis van de wereld. Eten dat binnen gaat wordt gerantsoeneerd. Waar doet me dat aan denken? Srebrenica.

     (in antwoord op Prikker)
     • Paulraw

      ´Eten dat binnen gaat wordt gerantsoeneerd´

      Idd,bewust beleid:

      ´Wikileaks:Hamas kreeg ook steun

      WikiLeaks doet ook opvallende onthullingen over de band tussen Israël en Hamas.
      Terwijl ze momenteel de wapens tegen elkaar opnemen, zou Israël de islamitische politieke organisatie in de aanvangsjaren net financieel
      gesteund hebben, omdat ze als tegengewicht voor de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO werden beschouwd. Israël zou volgens WikiLeaks voorts de economie in de Gazastrook bewust op een laag pitje
      houden, maar tegelijk alles doen om een grotere humanitaire ramp te vermijden.´

      http://newsmonkey.be/article/17129

      (in antwoord op Jan Terlouw)
 6. Point

  Ernstige Jodenhaat bij een paar van onderstaande reacties. Maar helaas zien zij het anders, net als Hamas; wij zijn goed en zij moeten weg, dood (vrij naar Calimero)

  • Jan Terlouw

   Kritiek op israel wordt altijd gezien als jodenhaat. Alle landen mogen bekritiseerd worden behalve israel. Dat werkt natuurlijk niet. Ik heb niets tegen joden. Ik heb een probleem met de israelische aanpak van de Palestijnse kwestie.

   (in antwoord op Point)
  • Prikker

   Yummy.. lekker trollen !

   (in antwoord op Point)
 7. Dead Silence

  Mooie soap hier.

 8. Jan Terlouw

  WOW! Men heeft uitgebreide deskresearch naar mij gedaan. Ik voel me vereerd. Dank voor mijn ’15 minutes of fame’! Er is onderzoek gedaan naar mijn IP adres en naar mijn vermeende achtergrond. Ben ik echt Mihamed kouki of is dat een ncikname? En heb ik een identitiet gebruikt van iemand anders? en hoe zit het met Jan Terlouw? Ben ik bekeerd of niet? Pff…ik waan me in de jaren 30 met de Gestapo.

  • Diederdick

   Mij goed, we spelen scherp op de bal.
   iedereen reageert onder een nick, we weten allemaal wat er fout kan gaan als je in een forum een verkeerde treft is het niet?
   Dan wordt het snel persoonlijk.

   Wat me dan wel weer boeit is de vraag of je onder verschillende namen hier post. En dan vooral waarom je dat dan doet en wat je daarmee zoiu willen bewerkstelligen, vooropgesteld dat je onder verschillende namen post.
   .

   (in antwoord op Jan Terlouw)
  • kletsmajoor

   Voor mij val jij nu in dezelfde categorie als “Likoed Nederland” d.w.z: een organisatie waarvan de mening vaststaat. Discussiëren heeft dus geen zin. Met Likoed ga ik ook nooit in discussie, het is duidelijk waar ze voor staan, soms lees ik zo’n linkje naar info dat ze posten. Als jij nou hetzelfde doet bespaar je een hoop tijd omdat je niet hoeft te doen alsof je echt wil discussiëren. Dan komt er weer ruimte in je hoofd om mee te discussiëren over zaken waarover je mening nog niet vaststaat.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
 9. Paulraw

  Hamas kreeg ook steun
  WikiLeaks
  doet ook opvallende onthullingen over de band tussen Israël en Hamas.
  Terwijl ze momenteel de wapens tegen elkaar opnemen, zou Israël de
  islamitische politieke organisatie in de aanvangsjaren net financieel
  gesteund hebben, omdat ze als tegengewicht voor de Palestijnse
  Bevrijdingsorganisatie PLO werden beschouwd. Israël zou volgens
  WikiLeaks voorts de economie in de Gazastrook bewust op een laag pitje
  houden, maar tegelijk alles doen om een grotere humanitaire ramp te
  vermijden.

  • Jan Terlouw

   Hamas financieel steunen als tegengewicht voor de PLO. Niets verbaast me meer als het om Israel gaat. Dat Gaza gerantsoeneerd wordt is al langer bekend. Isrealische wetenschappers hebben becijferd dat ongeveer 2700 calorieën per dag net voldoende is om te voorkomen dat mensen ondervoed raken. Dat aantal calorieën is de leidraad voor hoeveel voedsel Gaza binnen mag. Het lijkt net of we het niet over mensen maar over insecten hebben. Inhumane behandeling.

   (in antwoord op Paulraw)

Reacties niet toegestaan