Website koppelt vrouwen die niet alleen uit eten willen gaan

Veel vrouwen zien er nog steeds tegenop om alleen in een restaurant te eten of om in een eetcafé een lunch te consumeren. Zakenvrouwen slaan zelfs maaltijden over om niet alleen in een openbare gelegenheid te hoeven eten. Volgens het stereotype beeld ben je zielig als je als vrouw alleen uit eten gaat, je bent een ouwe vrijster of je bent er op uit een man te versieren.

Daarom is er nu een website in het leven geroepen: Invite for a bite. Daar kun je wereldwijd iemand of meerdere vrouwen zoeken die samen met jou willen lunchen of dineren. De site lijkt in een behoefte te voorzien, want het aantal aanmeldingen neemt snel toe.

Maar is dit nu echt nodig? Waarom niet iets doen aan het stigma dat vrouwen alleen zielig zijn? Net alsof lunchen met willekeurige vreemden automatisch 'gezellig' wordt. Het is al erg genoeg dat allerlei lieden in een café tegen je ouwehoeren, omdat ze ervan uitgaan dat je vanzelfsprekend behoefte hebt aan aanspraak. Gedwongen praten met iemand die je niets te vertellen heeft, is vele male erger dan in je eentje in alle rust te genieten van je diner, toch?

Bron(nen):   The Guardian