Racisten hebben sinds gisteren de wind weer in de zeilen

Op internetfora is een golf van haat en racisme ontstaan, die door de gebeurtenissen in Gouda is verveelvoudigd. Een groepje gekleurde Nederlanders is zo boos over de geringe belangstelling voor hun zorgen en hun slavernij-verleden dat ze er geen been in zagen de intocht van de Sint in Gouda te laten ontsporen. Dat de tegenstanders van Zwarte Piet de strijd hebben gewonnen deed er kennelijk niet toe. Het Sinterklaasjournaal, de maatstaf der dingen tot 5 december, heeft immers bepaald dat Zwarte Piet voortaan niet alleen meer zwart is, maar ook wit of paars. Dat was precies waar de anti-racisten voor streden. Maar de strijd was kennelijk hun reden van bestaan geworden. Dus ze gaan door. En door de officiële intocht te kiezen als strijdperk hebben ze er voor gezorgd dat iedereen er van weet en vrijwel iedereen terecht boos is.  

43 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wie tegen Zwarte Piet protesteert, is zelf een racist.

 2. Dead Silence

  Mijn ouders zijn al lang niet meer boos op de Duitsers voor wat die hun families en vrienden hebben aangedaan in de oorlog. Da’s pas 75 jaar geleden. Mijn ouders zijn dan ook verstandige, rationele en intelligente mensen die hard gewerkt hebben na de oorlog om samen met alle anderen het land weer op te bouwen.

 3. Kees Cornelder

  Kinderen bang maken, zoals gisteren in Gouda het geval is geweest: welke GEK verzint zo iets?!?!

 4. Bram

  Vindt dat de anti piet demonstranten gister nog erg humaan zijn behandeld
  door de politie. Van mij had de lange lat er goed hard overeen gemogen.

 5. marianne martens

  Mijn geweldsmisbruik- en slavernij verleden heb ik net achter me gelaten, ga ik en vele anderen met mij anderen er de schuld van geven. Neen. Je wordt weldadig rustig, als je al de gebeurtenissen een plaats in de binnen- buitenwereld kunt geven. Dat deze mensen met al die blije kinderen toch zoveel geweld hebben gebruikt, maakt dat ze absoluut niet meer geloofwaardig zijn. Gouda lijkt me geen makkelijke stad om te besturen, het lijkt me dat ze alles “piccobello” hebben voorbereid, zelfs heeft er een ontkleuring plaatsgevonden.

  • Peter

   Heb je die net achter je gelaten ?

   Die moet je gewoon levenslang met je mee dragen.
   We dienen allemaal en iemand die denkt dat die kontrole heeft over alles en iedereen die laat ik in de waan.

   Natuurlijk zit het allemaal tussen je oren.
   Een brein die nog steeds in en met het verleden leeft.
   Ik weet het, het is ook moeilijk in het nu te leven.
   En om echt te zien wat er niet meer is.
   Wat we allemaal (al) kwijt zijn.

   (in antwoord op marianne martens)
 6. Bram

  Is mij niet geheel duidelijk of met de openingszin “Op internetfora is een golf van haat en racisme ontstaan, die door de gebeurtenissen in Gouda is verveelvoudigd”

 7. Bram

  Is mij niet geheel duidelijk of met de openingszin “Op internetfora is een golf
  van haat en racisme ontstaan, die door de gebeurtenissen in Gouda is verveelvoudigd” reacties van voor of tegenstanders van zwarte piet worden bedoeld. Iemand ?

  • Karel Kritisch

   Wij weten ook nauwelijks wat de auteur bedoelt. Hij heeft wat moeite met formuleren. Dat is een kwaaltje van deze site.

   (in antwoord op Bram)
 8. Lio

  Prima, deze discussie kun je niet scherp genoeg voeren. In de 21ste eeuw is er geen ruimte voor de achterlijke achterblijfcellen uit de 18de en 19de eeuw.

  • Burgermans

   Die discussie gaat ten koste van kinderen en heeft allen maar voor meer racisme gezorgd; ik hoop dat jullie trots zijn op de ellende die jullie hebben aangericht.

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Het gaat niet ten koste van kinderen. Volgens mij zijn we allemaal volwassenen op deze site.

    (in antwoord op Burgermans)
   • Hans H

    ‘Hullie Hullie’ Burgermans.
    Ik moet bekennen dat ik steeds meer in een deuk ga om je ongeëvenaarde domheid en beschuldigingen.
    Dus stop vooral niet en ga onverdroten door met jezelf voor lul te zetten in de ogen van ieder die dit kanaal aandoet en meer dan 3 hersencellen heeft..
    Hup ‘Hullie Hullie’.

    (in antwoord op Burgermans)
  • Calhoun84

   Mag je trots op zijn over de ruggen van kinderen. Dan nog liever een achterlijke traditie van de 18e eeuw. Ik had eigenlijk best wel begrip voor de argumenten van de anti pieten brigade maar zoals het spel nu gespeeld wordt heb ik 0,0 begrip voor de anti pieten. Sterker nog 5 december ga ik weer zwart als roet de straat op en nu wél met oorbellen en rode lippen.

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Succes. Je zult vanzelf door de tijd worden ingehaald.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Karel Kritisch

     Ja of niet.

     (in antwoord op Lio)
    • Calhoun84

     Zwarte Piet was al lang aan het veranderen, helaas ging het de anti Pieten allemaal niet snel genoeg waardoor we nu weer 30 jaar terug in de tijd zijn gegooid. Achterhaalde tradities veranderen altijd vanzelf, je moet het alleen de tijd gunnen. Doe je dat niet dan krijg je dit.

     (in antwoord op Lio)
  • Tim66

   Lio, Je bent zeker ook zo,n zielig ventje wat zeker uit een weeshuis komt en nooit een rood driewielertje heeft gehad! Ga lekker weg als Nederland je niet bevalt .
   Je bent zeker nooit opgegroeid met het Sinterklaas feest ,je mocht zeker nooit je schoen zetten ,en kom je nu met een kul argument van discriminatie! Wat een looser ben je !

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Nee, dat heb je heel goed gezien. Ik heb gelukkig niets meegekregen van die achterlijke traditie van jou. De enige loser hier, is een snotneus als jij die huilend en schreeuwend over de rug van andere mensen zijn ‘gezellig’ ouderwets feestje wil vieren. Loser is trouwens met met een O. Leer eerst correct schrijven looser: A looser is a loser who can’t spell “loser”.

    (in antwoord op Tim66)
    • Karel Kritisch

     Wat een onzin. Zo kunnen we alles wel afschaffen. Vuurwerk, de monarchie, carnaval etc etc altijd heeft er iemand wel ergens last van. Het woord ‘racisme’ is zwaar gedevalueerd. Men weet niet eens meer wat het betekend blijkbaar. Racisme is een ander ras inferieur vinden. Dat is niet het geval bij zwarte piet. Wel zou er sprake kunnen zijn van een stereotiep. Hier meer informatie: http://www.meertens.knaw.nl/cms/nl/nieuws-agenda/nieuws-overzicht/202-nieuws-2013/144371-faq-zwarte-piet Ik volg liever de wetenschappelijke argumenten van het Meertens Instituut.

     (in antwoord op Lio)
   • Chelly

    Ik denk, aan de stijl te zien, dat dit een Surinamer of Antilliaan is. Wel opgegroeid met het Sinterklaasfeest, maar hbo of ZULO gehaald, aangeraakt door pretentie en behept met superioriteitsgevoelens. Compensatie voor ingebeeld racisme.
    Dat soort lui heeft verder niks te melden, maar ontdekt al gauw dat je in het huidige politiek-correcte klimaat aandacht krijgt als je tegen de Nederlandse cultuur aantrapt en de slachtoffertroefkaart speelt.

    (in antwoord op Tim66)
 9. Paulraw

  Alles in 1 minuut samengevat door deze mevrouw
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/intelligente_mevrouw.html

  • marianne martens

   een hele wijze intelligente vrouw.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Chelly

    In de Amsterdamse Bijlmer kom je veel van dit soort vrouwen tegen, nuchtere moeders, met hun benen op de grond, die zien dat hun kinderen plezier beleven aan Sint en Zwarte Piet. Trouwens, op You Tube kun je filmpjes zien met de intocht op de Antillen of in Suriname, allemaal juichende kindertjes.

    Overigens vind ik bovenstaand stukje behoorlijk tendentieus. Alsof er een democratisch referendum of parlementaire stemming over deze kindertraditie is geweest. Voor zover dat al kan of wenselijk is. In dit geval is er alleen een drammerige lobby geweest, en kregen ze al snel hulp van de politiek-correcte weg-met-ons-elite.
    Van cultuur moet je afblijven, wij bemoeien ons ook niet met hun allochtone cultuurdingetjes. Leven en laten leven.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     Inderdaad leven en laten leven. De Bijlmer is een bom van levensenergie- en levenslust met al die prachtige kleuren. Het spat op je af. Heerlijk

     (in antwoord op Chelly)
 10. Peter

  Volgens mij is Regilio Tuur een Surinamer en dus ook een Nederlander. Je kunt jezelf wel heel erg zwart maken. Het gaat niet om Zwarte Piet. Het gaat om het geheel. Sinterklaas is een luxe voor veel KINDEREN. Maar ja, je kunt ook op slakken zout leggen.
  Schijnbaar zijn anders getinte mensen heilig.
  Ze discrimineren nog veel erger.

  We doen hier niet eens aan kerst.
  En voor de overige schijnheiligen. Daar doen wij het hele jaar aan, maar dan zonder boom e.d.
  De wereld moet niet 2 dagen stil staan bij alle ellende.
  Uiteraard is in je eigen ellende het beste zwelgen.

  Al diegenen die nu staan te roepen “Zwarte Piet is racisme” hebben alle zeilen mee gehad in het leven weten niks van racisme of diskriminatie af.
  Ik heb wel wat beters te doen dan voor of tegen zijn.

  Veel “negers” zijn vandaag nog erger dan de blanken van toen.
  Maar het is altijd de schuld van de “blanken”.

  Neem een voorbeeld aan Bill Cosby.
  Oh nee, die heeft ook iets niet goed gedaan.
  Of zullen ze uit zijn op zijn geld.

 11. Prikker

  Na gisteren vind ik dat we de zeurpieten voortaan als racisme-hooligans moeten behandelen en ze dus ook bezoekverbod aan intochten en verplicht melden op politiebureaus op de tijdstippen van intochten moeten geven.
  Als deze hooligans niet met hun rechten om weten te gaan, moet je ze begeleiden. Straffen heeft geen zin, dan gaan ze alleen maar meer in hun eigen slachtoffer rol geloven.
  Vandaar… net zo behandelen als voetbal hooligans… want ze zijn de evenknie : de racisme-hooligans.

 12. Meneer Dick

  De racisten voeren helemaal niet de boventoon, juist niet. Zij zijn er altijd geweest en zij roeren zich nu wel meer. Maar zij voeren niet de boventoon.
  Dat zijn andere mensen, die gewoon niet verdacht gemaakt willen worden en hun traditionele feest willen vieren. Zij beargumenteren dat goed en zij zijn degenen, die de boventoon voeren.

 13. Bram

  http://www.youtube.com/watch?v=RmZdvVnMXCc

 14. 2374

  Ik wil helemaal niet mee doen met een discussie er over, maar blijkbaar wordt je bijna gedwongen om te zeggen of je voor of tegen bent, al het gedoe er om heen, of je nu voor of tegen bent, en voor en tegen rellen in Gouda hebben behoorlijk de sfeer verziekt voor iedereen.
  Het is een kinderfeestje, laat het zo, ik wil graag in de toekomst met mijn kleinkinderen ongedwongen naar een aankomst van sinterklaas kijken, en geen enkele discussie er over hebben, maar alleen blije kindergezichtjes zien.
  Bah, ik begrijp niets meer van die mensen die zich “volwassen”durven te noemen.

 15. Windows 8

  Wat is het verband met hun (onbestaand) slavernij verleden en de sint?

 16. Windows 8

  “Lees meer over: wind, zeilen”
  Ja, dat is relevant mbt ddit topic 😀

 17. Bram

  Ook ‘geinig’ de gearresteerde ‘demonstrant’ Abulkasim Al-Jaberi is in
  het dagelijks leven journalist en columnnist op de door de VARA c.q. belastingbetaler gesubsidieerde linkse goedmens site JOOP

  We kennen Abulkasim Al-Jaberi ook van de adhoc actiegroep Back to Palestine en het binnenvallen van een theatervoorstelling van de Israelische actrice Lia König (84) in de Doelenzaal op 13 september dit jaar.

 18. Christine Lee

  Alle ratten met onderbuikgevoelens hebben opeens een podium ter beschikking om van alles en nog wat te spuien. Is het niet over Zwarte Piet dan wel over onze gekleurde voetballers. Het medicijn is erger dan de kwaal en ik word ziek van al dat geleuter alsof er geen belangrijker zaken op het moment spelen. En ja …. racisme is een heel erg kwaad, maar geef niemand de kans om over de hoofden van anderen racisme te bedrijven. Dus laat Zwarte Piet in zijn waarde en wees trots op onze gekleurde voetballers!

Reacties niet toegestaan