Hoezo moslimtsunami? De netto-immigratie uit Polen in 2013 was groter dan die van alle 47 moslimlanden bij elkaar.

Vol vuur wordt het debat over de toestroom van moslims gevoerd. Vol vuur, maar vrijwel zonder feiten. De onvermoeibare Flip van Dyke heeft op de site Republiek Allochtonie weer eens wat bijeen gezet. Netto was de immigratie van allochtonen (eerste en tweede generatie) 25.505 mensen in 2013. Polen zorgden voor meer dan een derde van dat saldo en Turken nu juist dat het saldo lager is geworden. Anders gezegd: er gingen meer Turken dan er kwamen (en neem het hen eens kwalijk.) Er komen door immigratie amper mensen binnen in Nederland. In 2013 waren het ongeveer even veel mensen als wonen in de mooie gemeente Losser. En de mensen die naar Nederland kwamen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Europa. Lees meer boeiende details op de Republiek Allochtonie. Tenzij je feiten hinderlijk vindt in het debat. Schermafbeelding 2014-12-01 om 08.19.50

67 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ach jee, moet meneer van Dyke z’ n website weer even aan pageviews geholpen worden? Het begint een vast ritueel te worden: elke 2 maanden getalletjes van Flip.

  Mijn reactie wordt ook al een ritueel: van Dyke staart zich blind op getalletjes maar ziet daardoor de grote problemen rond immigratie en integratie niet. Maar waarschijnlijker: hij wil die problemen niet zien en grijpt “gunstige” getalletjes aan om de discussie af te leiden van hoofdzaken en te verzanden in haarkloverij.

  • Volledig

   Flip van Dyke reageert puur op ‘moslimtsunami’ en op de noodkreet van Wilders over de megainstroom van moslims de afgelopen jaren. Aan de cijfers is dat niet te zijn. Er zijn vast voldoende redenen waarom je niet blij bent met immigratie en integratie maar daar gaat dit artikel niet over.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Daarom is dit artikel niet meer dan een afleiding van de werkelijke problemen.

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Dit is een werkelijk probleem, meerdere parlementsleden die in het parlement zitting namens ons neemt en dingen beweert die niet waar zijn. Dat betekent dat deze parlementsleden onvolledig geïnformeerd zijn of bewust feiten verdraaien voor hun politieke agenda. Beide zijn kwalijk en vermindert het vertrouwen in de politiek.

     (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Zo werkt politiek. De politiek moet namens de kiezers het onmogelijke doen, n.l.: voortdurend appels met peren vergelijken (b.v. defensieuitgaven tegen kosten van bejaardenzorg afwegen) Het is niet fraai maar het werkt wel in een democratie.

      Rechtlijnige cijfertjesfetisjisten als Flip van Dyke kunnen daar met hun hoofd niet bij. Iedereen die perfectionistisch (of idealistisch of detaillistisch etc…) is ingesteld, zal het moeilijk hebben met het politieke bedrijf.

      (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Nogmaals, hij stelt alleen dat een stelling die in het politieke debat is geponeerd niet klopt. Verder gaan die cijfers niet.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Zoals ik al schreef: “Daarom is dit artikel niet meer dan een afleiding van de werkelijke problemen.”

      Zo, nu is het cirkeltje rond en zijn we uitgepraat. Jij mag het laatste woord hebben.

      (in antwoord op Volledig)
     • Windows 8

      Wat stelt u voor ipv van een democratie? Kalifaat?

      (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Nee hoor, ik ben voor democratie bij gebrek aan beter. Het volk krijgt de leiders die ze verdient is een mooi passend gezegde.

      (in antwoord op Windows 8)
 2. Jan Willem

  Dit gaat voorbij aan het feit dat de immigratie uit moslimlanden al decennia aan de gang is. Met een miljoen moslims in Nederland kun je toch moeilijk volhouden dat er niets aan de hand is.

  • Volledig

   Is er dan ‘iets’ aan de hand omdat er een miljoen moslims in Nederland zijn?
   Overigens gaan deze cijfers puur over de discussie die de laatste 5 jaar wordt gevoerd over de immigratie van moslims. Je ziet dat de discussie niet echt gevoerd wordt op basis van feiten. Maar goed, kronkel maar weer een ‘ja, maar’ erdoorheen in de discussie.

   (in antwoord op Jan Willem)
   • Windows 8

    Ja, er is zeker iets aan de hand als er een mijoen pedofeet aanhangers die hun debiele verhaaltjes boven de wet stellen en op die basis eisen stellen in een seculier land.

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Zolang het land seculier is, is er toch niks aan de hand? Of mogen alleen roomblanke autochtonen met gecertificeerde stamboom via het democratisch proces veranderingen teweegbrengen in Nederland?

     En moet dat schelden nou?

     (in antwoord op Windows 8)
 3. Point

  Feiten zijn prima, maar waarom heel zelden bijna nooit staatjes en cijfers over welke bevolkingsgroepen overlast veroorzaken en het percentage Marokkanen, Polen enz in gevangenissen e.d. Ach laat maar dat is natuurlijk niet zo boeiend voor het Goed Volk. En erg hinderlijk voor het debat.

   • Point

    Maar dan niet op deze site WIK, of ik moet even niet hebben opgelet natuurlijk. Ik wacht op de linkjes dat hierover wel (misdaad en overlast cijfers) is bericht op dezé site. En zo lezend, zou De PVV dan toch gelijk hebben?

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Er zijn er voldoende, ook op deze site. En nee, de PVV heeft geen ‘gelijk’. Er is iets meer criminaliteit onder bepaalde jongeren op basis van aanhoudingen en detentie. Dat zegt niks over de hoeveel criminilateit an sich, dan zou je elke criminele daad moeten koppelen aan een persoon en zijn/haar etniciteit. Er is ook geen relatie tussen religie en criminaliteit.
     Het is wel een hele makkelijke om het toch al sluimerende racisme te voeden zodat mensen ‘zie je wel’ kunnen zeggen en rustig verder kunnen slapen. Als je echt oprecht geïnteresseerd bent in de integratieproblematiek dan zul je al heel snel kunnen zien dat juist de bevolkingsgroepen die het snelst integreren voor meer gedonder zorgen. Dat is onderdeel van de integratie, dat komt overal terug. De integratie van Marokkanen in Nederland (want daar gaat het volgens mij steeds om) is het best te vergelijken met de integratie van Italianen in Amerika begin 20ste eeuw. Andere religie (katholieken), ander eten, gewoonten, gebruiken, etc. Nu is een groot deel van de Italiaanse cultuur onderdeel van het Amerikaans erfgoed.

     (in antwoord op Point)
     • Windows 8

      “Er is ook geen relatie tussen religie en criminaliteit.” Hallo Tokio? Een allachtoon stelt zijn Grote Smurf regeltjes boven de wet.

      (in antwoord op Volledig)
     • Point

      Maar nu is het mij duidelijk. Ik ben helemaal opgelucht en kan weer rustig slapen. December had voor mij niet beter kunnen beginnen, ik voel me helemaal Goed Volk. Wij kijken samen uit naar het moment (liever vandaag dan morgen!) dat de Marokkaanse cultuur en/of de Islam onderdeel is van het Nederlandse erfgoed.

      (in antwoord op Volledig)
   • vanhetgoor

    Als er één Blog is met vooringenomen standpunten dan is het Republiek-Allochtonië wel, reacties worden gefilterd en alles wat niet voldoet aan de bekrompen standpunten wordt Ausradiert! Hun getallen en de stellingen zijn dus niet betrouwbaar omdat het geen kritiek kan doorstaan. Als een opinie ‘juist’ is dan mag dat aangevochten worden, en dan blijft het overheid. Maar als een stuk rammelt en als met grote eenvoud die illusie valt door te prikken dan moet door middel van censuur een façade overheid worden gehouden.

    Ik weet niet wat erger is, een Kristallnacht of een Goelach Archipel of de rücksichtsloze dweperij met mislukkelingen zoals op Republiek-Allochtonië. De eerste twee vonden plaats in een dictatuur en de laatste teistert een beschaafd land!

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Jeetje zeg, je gaat wel heel erg los. Opinie is nooit ‘juist’. Opinie is een mening. Feiten zijn ‘juist’ en zelfs dan kun je nog filosoferen over wat die term dan precies inhoudt.

     Ik begrijp iig dat je ze onbetrouwbaar vindt. Dat mag natuurlijk, al is die website vergelijken met de detentie, marteling en moord op ontelbaar veel Russen overdreven.

     (in antwoord op vanhetgoor)
 4. Apekool

  http://www.coa.nl/nl/over-coa/feiten-en-cijfers
  Top5 bezetting centrale opvang in zijn allemaal moslimlanden, het grootste aantal uit Syrië – weet u wel, daar waar IS slechts een kleine hoeveelheid terroristen hoeft mee te sturen in de asielstroom om grote schade te kunnen berokkenen.

  Wel in Nederland moeilijk doen over een puisterige puber die zich in Syrië wil laten doodschieten, maar de directe instroom gewoon toelaten…

 5. Paulraw

  ´Anders gezegd: er gingen meer Turken dan er kwamen (en neem het hen eens kwalijk.)´

  Wat is dit nu weer voor weg met ons reactie ?Is het hier zo verschrikkelijk?

  Feitelijk is het artikel van ´de onvermoeibare Flip van Dyke´(heldentrom van vooringenomen journalist weerklinkt…) zwaar stigmatiserend .
  Alles wordt steeds afgezet tegen het grote aantal Polen met de doorzichtige insteek ´Het valt wel mee met die moslims,er komen slechts brave katholieke Polen´.Maar zelfs dat hebben de zelf verklaarde Gutmenschen niet van zichzelf door.

 6. Burgermans

  Grenzen dicht
  Gulden terug
  Nederland onafhankelijk!

  • Volledig

   Is Nederland zelfvoorzienend? 70% van onze groenten en fruit komen uit het buitenland. Maar een dieet van vogelgriepplofkippen en maiskolven zal Nederland inderdaad vast goed doen. Af en toe afwisselen met tulpenbollensoep.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Bangmakerij. In IJsland, Noorwegen en Zwitserland heeft niemand honger. Sterker nog, ze doen het economisch zelfs beter dan Nederland!

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     IJsland en Noorwegen hebben hele open grenzen. Vooral IJSland is een enorm open land.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat is natuurlijk niet waar. IJsland, Noorwegen en Zwitserland hebben geen open Europese binnengrenzen. Oost-Europese criminelen kunnen niet ongehinderd naar IJsland, Noorwegen en Zwitserland reizen.

      (in antwoord op Volledig)
     • AT

      Jawel, het zijn alleen geen EU landen. Ze hanteren wel veel EU regels voor vrije handel.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Met vrije handel is niets mis, met open grenzen wel.
      IJsland, Noorwegen en Zwitserland kunnen probleemloos met de rest van Europa handelen maar hebben er niet de grote nadelen van en zijn bovendien nog onafhankelijk ook.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Met open grenzen is ook niets mis, we gaan immers erg afhankelijk worden van immigranten die het werk komen doen dat onze vergrijzende bevolking niet kan. We moeten alleen zorgen dat kansarmen niet komen en dat mensen die hier wonen eens uit die neerwaartse spiraal komen. Grenzen sluiten helpt niets want vergroot alleen de illegaliteit denk ik.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Je kunt beter specifieke personen uitnodigen dan de grenzen voor iedereen maar open te zetten, zo heeft het verleden ons geleerd.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Wanneer hebben wij ‘specifieke personen’ uitgenodigd? Eeh, ja, in de jaren ’60 en ’70, toen we specifiek Turkse en Marokkaanse arbeiders opriepen om te komen werken in onze fabrieken bedoel je?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Die massa-immigratie heeft ons miljarden gekost en onze straten onveilig gemaakt. Beter dat we de grenzen voortaan dicht houden.

      (in antwoord op AT)
     • Windows 8

      De correcte benaming is GASTarbeiders !!!

      (in antwoord op AT)
     • Volledig

      Ah, je doelt op het Schengen-verdrag. Daar heb je gelijk in. Ik dacht dat je het met grenzen dicht had over alles dicht, inclusief vrijhandelzone, etc.

      (in antwoord op Burgermans)
    • AT

     Zowel Noorwegen en Zwitserland hebben een economie die sterk afhankelijk is van een kapitaalzekerheid voortkomende uit óf olie (Noorwegen) óf de bancaire sector (Zwitserland). Beide landen willen de Euro niet omdat je dan ‘nivellering’ van hun kapitaal krijgt. En zij kunnen individualistisch blijven vanwege dit kapitaal, iets dat NL niet heeft bijvoorbeeld. Het noemen van die landen heeft in het kader van je eigen stelling en het topic hier geen enkel nut want zoals Volledig al schrijft, het zijn hele open landen qua handel en immigratie. Ze hebben alleen een striktere houding tav de Euro vanwege wat ik schrijf. Het is wat naïef om te denken dat wij precies dezelfde economie krijgen als Noorwegen als wij de gulden terug brengen.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik ben er van overtuigd dat onafhankelijkheid veel beter voor Nederland en zijn burgers is dan onderdeel te blijven van een EU die gedoemd is te mislukken.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      En ik zie de EU nog steeds als een complex apparaat dat uiteindelijk zichzelf en dankzij de scherpte van haar burgers vlot kan trekken. Ik geloof erin dat een systeem als de EU uiteindelijk is waar we naartoe gaan in de wereld aangezien het concept van landsgrenzen steeds minder relevant wordt als je kijkt naar mondiale problemen en belangen.

      Overigens betwijfel ik sterk of Noorwegen en Zwitserland hun individuele status nog heel lang zullen volhouden vanwege de druk die er zit op de oliehandel en bancaire sector. Het zou wel eens kunnen dat hun zekerheden steeds meer verdampen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik zie de EU als een overbodige bestuurslaag die niets toevoegt maar veel kost. Het zal mijns inziens onhoudbaar zijn om dezelfde economische regels op verschillende volkeren toe te passen. Je kunt van een Spaanse arbeider nu eenmaal geen Duitse arbeider maken.

      (in antwoord op AT)
    • ernie

     Oslo is heroïne stad nummer 1 in Europa en de voedselbank doet er goede zaken met meer dan 10.000 verslaafden en 800 gevallen van overdosis per jaar… http://www.vpro.nl/buitenland/nieuws/2013/10/stine-in-scandinavie.html
     In IJSland is het ook al niet best… http://www.ftm.nl/ijslands-economisch-herstel-is-mythe/
     Sterk genoeg doen ze het helemaal niet beter dan Née!derland. Bert zegt: ff je wereldbeeld bijstellen.

     (in antwoord op Burgermans)
   • Pietje_Precies

    wat heeft dat er nou mee te maken. Als we hier geen Afrikanen permantent toelaten, mogen we dan geen amerikaanse auto’s of franse kaas meer importeren?

    (in antwoord op Volledig)
  • ernie

   Pyongyang am Rhein!

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Nee, Zwitserland aan de Rijn. $$$$!

    (in antwoord op ernie)
    • ernie

     Pyongyang am Rhein met SF lijkt me beter, de dollar staat op instorten. Samen foor ons eiguh en laat de rest de rambam kreiguh!

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Lekker met iedereen handelen en toch zelfstandig blijven. Die Zwitsers hebben het stukken beter voor elkaar dan wij!

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Dan ben je kennelijk niet vaak/veel in CH geweest (ik wel en ik zou er voor geen prijs willen wonen). Verder richt je je pijlen op de verkeerden Zie: http://youtu.be/U1ZU4ZUfC_4

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik ben er twee keer geweest en ik vond het een heerlijk land.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      xenofoob, loeiduur, lak aan de minderbedeelden van de wereld, bekrompen, patserig… als jij daar wilt gaan wonen en niet een paar miljoen meebrengt ben je uitschot. Veel plezier tussen de Zwitsers en geniet ervan!

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik werd door de Zwitsers zeer gastvrij ontvangen en heb nergens krottenwijken gezien. Nederland zou zich prima bij het Zwitsers Eedgenootschap kunnen aansluiten.

      (in antwoord op ernie)
 7. Vogelbeest

  De immigratie valt misschien wel mee, maar 2e en 3e generatie zijn op papier Nederlanders, maar in de praktijk wel moslim en vaak vervelender en opdringeriger dan hun ouders.

  • Volledig

   Dus geen immigratieprobleem maar een Nederlands probleem. De ouders zijn niet vervelend, maar hun kinderen ‘vaak’ wel.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Apekool

    Een probleem dat rechtstreeks voortvloeit uit de immigratiegolven van gisteren is toch nog altijd een immigratieprobleem?

    De ouders kunnen zich maar moeizaam uiten omdat ze nooit geïntegreerd zijn (nog bedankt PvdA) – veel jongeren kunnen zich wel uiten maar slechts negatief vanwege slechte opleiding. Tweede en derde generatie toppers raken we snel weer kwijt, want die hebben een prachtige toekomst in het land van hun (groot)ouders.

    Tenslotte nog een vraag aan meneer ‘volledig’ – ben je toevallig zelf “de onvermoeibare” Flip van Dyke?

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Ik vind de term ‘immigratiegolven’ een tikkie beladen. Maar nee, hetzelfde probleem doet zich niet voor in Frankrijk of Spanje of Canada of de VS. Het is dus niet alleen de afkomst of de generatie maar ook de omgeving.
     En nee, ik ben Flip van Dyke niet, ik ben een jonge allochtoon die niet in de statistieken voorkomt 😉

     (in antwoord op Apekool)
     • Windows 8

      Het duurde even maar de “het is de schuld van de omgeving(lees, wij zijn niet verantwoordelijk voor onze daden, jullie de maatschappij wél” is gearriveerd.
      Wanneer komt de “ies koeltoer” klassieker?

      (in antwoord op Volledig)
 8. jantje

  De ‘vluchtelingen’ vallen buiten deze statistiekjes, dat lijkt me wel duidelijk.

 9. vanhetgoor

  Er is een heel groot verschil tussen Polen enerzijds en Turken en Marokkanen anderzijds. En nu heb ik het niet over het uiterlijk, met een beetje oefening zijn Polen ook vanaf een afstandje te herkennen. Er is een groot verschil maar er zijn méér overeenkomsten. Polen spreken erg gebrekkig Nederlands, dat maakt het communiceren moeilijk, maar na verloop van tijd merkt men dat Polen helemaal niet zo vreemd zijn. Het is pas te zien als ze met hun gezinnetje ergens zijn. De kinderen zijn echt gelukkig en gedragen zich vrij, maar ze gedragen zich! De vrouwen hebben een band met hun man, niet omdat het moet, niet omdat ze uitgehuwelijkt zijn maar vanwege liefde. Jaren terug hoorde men wel van Polen die het hele weekend dronken waren, en er was het Polen-Meldpunt, maar ik heb nooit gehoord dat daar echte klachten uitgekomen zijn, behalve dan dat de Polen naar Nederland komen om onze banen in te pikken! Nou, dat is waar ze komen om te werken en ik denk dat ze dit goed doen. Polen zijn bereid om zich in te zetten en keurig werk af te leveren. Ik mag die Polen wel! De meesten komen hier om snel geld te verdienen en dan terug te gaan naar Polen om daar dat verdiende geld te investeren om nog meer geld te maken. Het zijn geen domme jongens. Ik denk dat er door het merendeel van alle Nederlanders zo over gedacht wordt, daarom is er geen Tsunami van Polen.

  • marianne martens

   Met u eens. Polen zijn uiterst prettige mensen, harde werkers en ook nog eens hoog opgeleid. Integreren snel, zijn leergierig, de familie is werkelijk een verademing om te zien hoe prettig en losjes ze met elkaar omgaan. Gewoon liefde voor elkaar.

   (in antwoord op vanhetgoor)
  • ernie

   Hier op het platteland waar we al eeuwen de schuur los hebben staan en de sleutel in de trekker lieten voor als de buurman hem soms effe nodig had, worden zitmaaiers, minitractors, graafmachines, kettingzagen – ja, werkelijk álles wat naar gereedschap ruikt – aan de lopende band gejat. Door…. Polen en niet door Marokkanen of Turken. Die lopen met hun rozenkransjes keurig Koranverzen te prevelen. Polen zijn bagger. Het overgrote merendeel van de plattelandsbewoners heeft een stinkhekel aan Polen. Met een beetje oefening kun je ze idd zo herkennen: ze hebben leipe hoedjes en maffe baarden, zegt Bert…

   (in antwoord op vanhetgoor)
 10. RhodBerth

  Waar is mijn reactie gebleven?
  Het is zeker dat die geplaatst is want sindsdien krijg ik updates van andere reacties per e-mail.

  Waren de argumenten reactie hinderlijk voor het debat?

 11. Windows 8

  ” maar vrijwel zonder feiten” Toon je dat even aan 3huis? Redenen waarom een kleinere groep Allachtonen steeds opvalt is oa dat Polen werken, aanbidden geen pedofeet, zien vrouwen als volwaardige wezens en stellen geen eisen op basis van een achterlijke religie.

 12. Bram

  Zou de naam van deze leugenachtige site (zwarte piet) veranderen in JOOP. dat krampachtig opkomen voor zielige moslims en relnegers met slavernijtik wordt nu wel heel erg doorzichtig.Wellicht heeft de schrijver iets recht te zetten uit het (verre) familieverleden ?

 13. Karel Kritisch

  Asielzoekers zijn niet meegenomen zo te zien.

 14. Pietje_Precies

  Kijk, dit artikel geeft nou precies het probleem weer. Kansarme import uit Afrika leidt tot problemen, Kansrijke import (uit een cultuur met grote gelijkenissen) heeft niemand last van, beter nog, daar profiteert de samenleving van.

 15. Chelly

  Appels en peren. Oostblokkers profiteren van het vrije verkeer van personen binnen de EU. De massa-immigratie van moslims mag dan over zijn hoogtepunt heen zijn, me dunkt dat deze immigratie vele malen ontwrichtender is dan die van Polen, die iha komen om te werken. En ons niet haten. En katholiek zijn, een gewone godsdienst zonder sharia en geweld.
  Kortom, ik sluit me aan bij Bram en kreeg ook JOOP-achtige associaties, vanwege het verdraaien of weglaten van de feiten.

Reacties niet toegestaan