Happy Family Samsom

Het doet heel Amerikaans aan: de politicus is tevens brave huisvader. Hij is zoals jij en ik. In Nederland gaat Diederik Samsom dezelfde kant op met zijn nieuwste campagnespotje dat morgen gelanceerd wordt.


Samsom laat zich filmen met zijn gezin. Hij smeert boterhammen voor zijn kinderen (petje af!). Zijn dochter is geboren met een handicap. Daarom vindt hij goede zorg en onderwijs zo belangrijk. Samen zijn we tot grote dingen in staat: 'Yes we can!'

Volgens zijn woordvoerder is zijn thuissituatie een van de redenen geweest om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap. Toen hij op een partijbijeenkomst officieel werd gekozen, stormden zijn kinderen voor het oog van de camera het podium op.

Job Cohen nam zijn vrouw, die aan MS lijdt, ook wel eens mee naar partijcongressen. In de campagne van 2010 speelde zij echter geen rol.

Wouter Bos schermde zijn familie juist heel erg af van de media. Pas vader geworden ging hij zelfs een keer met een lege kinderwagen de straat op om nieuwsgierige fotografen een kiekje te gunnen en om verder met rust gelaten te worden.

Bron(nen):   BN De Stem      

546 Reacties Doe mee met de discussie →