‘Telkens wordt de neergang van de PVV voorspeld, telkens blijft de blonde Terminator overeind’

Zelfs als zijn fractie zou leeglopen, zal Geert Wilders straks zeker 20 zetels vergaren, schrijft Joost Eerdmans, voormalig Kamerlid van de LPF en tegenwoordig presentator van Avondspits WNL, in de Volkskrant. Volgens hem waren berichten over zijn politieke einde voorbarig. 'Scheurt de PVV uit elkaar nu er twee Kamerleden de fractie zijn uitgestapt? Links Nederland en concurrent VVD likken hun vingers af bij het tumult van deze week. 

Ook de media kunnen hun gejuich niet op. Ik zag Twan Huys in Nieuwsuur een spervuur aan vragen openen op de man die nooit in talkshows verschijnt, maar Twan was zo verbeten dat je weer sympathie voor Wilders begon te voelen.

 De Haagse verslaggever Nynke de Zoeten rende achter alle PVV-Kamerleden aan met de vraag waarom ze niets mogen zeggen van het politbureau.

 Dat heb ik haar nou nog nooit horen vragen aan andere stilzwijgende Kamerleden. Alsof die partijen zo'n politbureau trouwens niet hebben. Het CDA kent er wel drie waar je langs moet voordat je überhaupt een Kamervraag kunt stellen of een krant te woord mag staan. Daar hoor je nooit wat over'. Lees verder

Bron(nen):   de Volkskrant      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Floris Maaskant

  Daarbij als PVV-gedachtengoed-aanhanger heb je geen enkel alternatief. Zelfs de VVD —die als rechts werd versleten— is een liberale midden partij met rare ideeën over marktwerking. Misschien dat de nieuwe partij van Hero een optie kan zijn, maar ik denk dat hij geen deuk in een pakje boter slaat electoraal gezien, dus dan kan je toch beter bij Wilders blijven.

  • Apekool

   Wilders is niet rechts, hij is tegen. Zijn “economische” paragraaf is zelfs zeer linksconservatief (=SP).

   Welk gedachtengoed heb je het verder precies over?

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Floris Maaskant

    Wilders is ook niet klassiek rechts, eerder nationalistisch rechts en da’s heel fijn… Dat is niet tegen, maar pro-Nederland!

    Welke paragraaf heb je het over? Wie is er geïnteresseerd in paragrafen? Wilders heeft helemaal geen paragrafen nodig, ‘t is zo wel duidelijk dat hij zijn gat afveegt met de Euro, de EU, allochtonen, ontwikkelingshulp en andere volksverlakkerij!

    (in antwoord op Apekool)
    • willemZ

     ‘linkse journalisten en ander semi-intelectueel volk dat nog nooit een rol drop heeft kunnen verkopen maar vooraan in de rij staat om te vertellen hoe ‘t allemaal moet’.
     Misschien kan iemand mij duidelijk maken wat Wilders dan met 14 jaar plucheplakken en z’n ‘gat afvegen’ precies bereikt heeft? Een rol drop heeft-ie in ieder geval nog niet verkocht. Wel veel gebakken lucht.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Wat Wilders bereikt heeft, is het geluid laten horen wat zij die wel een rol drop kunnen verkopen graag horen.

      Wat Wilders ook bereikt heeft is dat hij de afgelopen jaren de onderwerpen van het debat bepaald. Wat hij binnenkort gaat bereiken is dat hij het onderwerp van de verkiezingen neerzet.

      En als zuid Europa voor de verkiezingen nog even goed door z’n hoeven gaat, Finland het voorbeeld geeft hoe je echt je gat afveegt met die lelijke bruine flappen en het de gemiddelde Nederlander echt begint te dagen; moet je eens even kijken wat de goddelijke blonde nog allemaal gaat bereiken, Willem.

      (in antwoord op willemZ)
    • bebeben

     Mensen die weten hoe je een rol drop moet verkopen, hebben niks aan Wilders. Met zijn eeuwige anti-islamgepruttel en anti-Europageleuter win je geen afzetmarkten.

     Kleine kans overigens dat Wilders met zijn volksverlakkerij geen stemmen zal weten trekken. Er zullen er genoeg zijn die zich door deze ‘goddelijke blonde’ met plezier laten naaien. Herhaaldelijk.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Mensen die weten hoe je een rol drop in het buitenland moet verkopen weten dat het wel of niet hebben van de Euro DAARVOOR helemaal niks uit maakt. Uit je opmerking blijkt wel dat je zelf nog nooit iets in het buitenland verkocht hebt.

      Met mijn bedrijf verkoop ik internationaal diensten; in de EU, in de USA en in Japan, in het eerste geval werk ik met de Euro in de andere gevallen wel of niet, net wat ik met de cliënt afspreek. Soms verlies je wat op een deal in wisselkoers en soms win je wat, uiteindelijk is het gemiddeld sam sam. Dus waar heb je het over, je weet er niks van en je hebt niet meer ervaring anders dan wat je in de Volkskrant-PvdA-echo hebt gelezen.

      Geld verdienen heeft niks te maken met de Euro alleen hele specifieke branches hebben daar last van en waarschijnlijk hebben ze er in een ander deel van hun onderneming weer voordeel van.

      Naaien laat je je door mensen als, Rutte, Bumma, Pechtold, Sap, Samsom en Roemer —veel plezier in deze gang-bang van droefsnoetjes die de belangen van echte Nederlanders verkwanselen.

      (in antwoord op bebeben)
    • bebeben

     Sinds wanneer had ik het over wisselkoersen? Had ik het überhaupt over de euro? Leer eerst iemands commentaar lezen, voor je weer iets uitbraakt. En dan nog een leuk weetje: de laatste keer dat ik de Volkskrant heb gelezen, was ergens in de vorige eeuw. Toen ik als jongetje kranten bezorgde. Op de PvdA heb ik nooit gestemd. Slecht lezen, stompzinnige aannames… Wat voor ellende kunnen we nog meer van je verwachten?

     Veel succes verder met het aanbidden van je goddelijke blonde. Er is één troost: het is en bliljft maar een minderheid van alle Nederlanders die slaafs achter deze brokkenpiloot blijft aanlopen.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Sorry, had je ‘hoogstaande’ bijdrage even gemist… maar ik dien je graag van repliek.

      • Ik reageerde in het geheel niet op jouw commentaar, maar op het artikel.
      • Ik geloof niet dat jij het over de Euro had, maar zoals ik zojuist al zei reageerde ik niet op jouw, ik haalde het aan in een heel andere context Tenzij Apenkool en Bebebe een en dezelfde reaguurder zijn; als je het nu over vreemd hebt…
      • Apekool had het over de economische paragraaf, me dunkt dat het dan geoorlooft is het zonder jouw welbevinden over de Euro te hebben!
      • De voorgaande punten in ogenschouw nemend zou ik zeggen dat je er zelf verstandig aan doet om geconcentreerder te lezen.
      • Over PvdA/Volkskrant: aan je comments te zien reageer je ook op NRC.nl, in mijn optiek is dat allemaal ‘t zelfde linkse-gewauwel, dus geheel zonder jouw welnemen duw ik je toch effe in die hoek.
      • Voor iemand die zegt te geloven dat Wilders niets meer is dan een minderheid en dat ook blijft, maak je je nogal druk en sla je nogal een toon aan over de goede man.

      En nog bedankt voor de succes wensen!

      (in antwoord op bebeben)
 2. Bart Matthesius

  En dit artikel creeert wederom de perceptie van een heksenjacht, iets waar Wilders altijd wel bij heeft gevaren.

 3. bebeben

  Wat had die naïeve Eerdmans dan verwacht? Dat iedereen vol ontzag of mededogen Wilders benadert? Elke partij die zijn zaakje niet op orde heeft, wordt gefileerd door de media. Het zou pas griezelig zijn als de PVV systematisch met rust zou worden gelaten.

 4. Uilenspiegel

  Het maakt niet zo veel uit hoeveel zetels de PVV haalt, Wilders heeft zichzelf voorlopig helemaal buiten spel gezet. Hij kan en zal straks links en rechts verbondjes sluiten, links en rechts zullen hem en zijn fractie gebruiken, wat intern weer tot meer onenigheid zal leiden of lijden. Zo zullen de rollen voorlopig even omdraaien.
  En neen, de PVV, de economische paragraaf, voor zover aanwezig bestempelen als links, is het napraten van de VVD, die links steeds an aantoonbaar onjuist verwijt geld over de balk te gooien.
  Ook bij de PVV likt vooral rechts de vingers.

 5. willemZ

  Beste Floris,
  Je schrijft alleen maar op wat Wilders gaat bereiken. Niet wat-ie concreet bereikt heeft. Ik vind rollen drop verkopen een nobel, maar weinig imponerend levensdoel. Hij heeft de kans gehad iets te bereiken, maar zelfs het kroonjuweel van de animal cops is inmiddels weer ter ziele.
  Overigens is de ‘goddelijke blonde’ niet blond, maar een geblondeerde halve Indo; een klein, maar niet onbelangrijk verschil. Het geeft wel aan dat hij het meer van de beeldvorming dan van de inhoud moet hebben.

  • Floris Maaskant

   Willem, grote denker van me, jij vind het volledig bepalen van het debat de afgelopen jaren gelijk aan niets bereiken? Weet je wel wat je zegt?

   Als het aan de rest van de kamer gelegen had waren we na Fortuyn weer vrolijk verder gegaan met Allochtonen knuffelen, door Wilders is het onderwerp in de spotlights gebleven. Wilders forceert andere partijen zoals CDA en VVD rechtsere standpunten in te nemen, dat vind jij allemaal niks bereiken?

   Zonder überhaupt aan de knoppen te zitten bereikt de man al meer voor echte Nederlanders dan menig andere partij.

   Het aan iemand verkopen van een rol drop is inderdaad niet erg imponerend, daarom denk ik dat mensen die ZELFS DAT nog niet gelukt is in hun leven, beter weg kunnen blijven uit vraagstukken als: ‘blijven we in de Euro?’. Derhalve kan de gemiddelde NRC/Volkskrant journalist voortaan over dit onderwerp beter z’n waffel houden.

   (in antwoord op willemZ)

Reacties niet toegestaan