Weer een dood jongetje in de branding, maar Europa is er klaar mee

Het zou een speelkameraadje kunnen zijn van Alan Kurdi, het Syrische jongetje dat 4 maanden geleden dood aanspoelde. Verdronken op weg naar een beter leven. Toen was onze wereld in schok. Dat mocht nooit meer. We gingen er iets an doen. Dit jongetje werd door de Turkse kustbewaking vrijdag gevonden. Maar we vinden het niet zo erg meer. Hadden hij en zijn ouders maar niet op een bootje moeten gaan zitten. Trouwens: wie zegt dat ze het echt moeilijk hadden? Misschien waren hij en zijn ouders wel uitvreters die op weg waren om ons onze welvaart af te pakken. En misschien zou het dode jongetje later wel een testosteronbom zijn geworden. De oplossing is: grenzen dicht en als ze toch aanspoelen gaan ze op een Samsom boot retour Intussen stopt de Turkse strandwacht het lijkje in een bodybag. 30BC373500000578-0-image-a-1_1454194040062

30 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DoubleUC

  Draai het eens om: onduidelijk beleid van overheid geeft (valse?) hoop waardoor mensen steeds maar weer op de bonnefooi de boot in gaan, met alle vreselijke gevolgen van dien.

  Grenzen dicht? Dan weet iedereen waar ze aan toe zijn en kunnen daarop keuzes worden gemaakt.

  Grenzen open? Idem dito, met dit verschil dat mensen dan mogelijk een veilige(re) reismethode kunnen gebruiken.

 2. Motto

  Door het huidige toelatingsbeleid blijven gelukszoekers het proberen met als gevolg dat er ook mensen verdrinken.
  Opdoeken dat verdrag van Schengen en grens dicht!!!!!

 3. kwikfit

  Jaja we weten het, uiteindelijk is het links- of rechtsom onze schuld.

 4. Knier

  Benieuwd wat 3hut zelf al gedaan heeft, buiten het “jij bent welkom” zingen, een paar gutmensch stukjes schrijven en met een beschuldigend vingertje naar “Europa” wijzen, hoeveel asiel zoekers heeft hij al in huis? Hoeveel % van z’n salaris levert hij in of blijft het ook maar bij een verdwaald tientje om z’n zielenrust te garanderen? Kom op man, doe eens iets als je het echt zo erg vindt, maar dan wel van je eigen centen en inspanningen ipv naar de anderen te wijzen, die snappen namenlijk wel dat we niet de hele wereld straffenloos binnen kunnen halen zonder zelf naar de kloten te gaan.

 5. Grietver

  In Australië gaan ze niet dood. Omdat ze daar rechts immigratiebeleid voeren. Links beleid zorgt hier juist voor aanspoelende lijken.
  Wat links vervolgens doodleuk als chantagemiddel gebruikt, zie dit soort artikelen. Links gaat (uiteindelijk) over lijken. Dat hebben we in de Franse Revolutie en aan communisten en nazi’s wel kunnen zien.

 6. humpi

  De turkse kustwacht is er voor om er op toe te zien dat mensen niet in gammele bootjes de zee op gaan.

 7. Boven Jan

  Ach, Turkije vaart er wel bij want ze kunnen Europa weer voor miljarden chanteren: ‘Betalen, anders sturen we alle vluchtelingen door, jullie krijgen de schuld toch wel’.

  • Fritzy666

   Helaas……is dit de waarheid, de Turkse paspoort drukkerijen draaien overuren!

   (in antwoord op Boven Jan)
 8. disqus_RinSh7fPr4

  Ik weet niet of je er erg in hebt Gerrit, maar wat we nu zien is het resultaat van jouw geliefde grenzen wagenwijd open beleid.

 9. Floris Maaskant

  Het enige wat me eigenlijk verbaasd in deze hele crisis is de zelfdestructie van een bepaald deel van onze bevolking. Ik ben puur uit wetenschappelijk oogpunt benieuwd hoe lang het duurt voordat die mensen door hebben dat dit geen goed idee is.

  Wat moet er voor hen gebeuren dat ze zeggen, ja maar ho eens, tot hier en niet verder! Waar stijgt hun eigenbelang boven het goedmens zijn uit? Of is die grens er helemaal niet en zijn deze types zo ‘geestesziek’ dat ze zelfs bereid zijn tot volledige zelf opoffering om maar het idee te hebben dat ze ‘goed’ zijn?

  Interessante materie! Alleen jammer, dat ons land er totaal van naar de ratsemedee gaat. Maar goed dat lijkt een onomkeerbaar proces te zijn, dus laten we dan genieten van het experiment.

 10. Jaap Aap

  Zolang als er strijd wordt gevoerd in het Midden Oosten en er geen menswaardige en veilige opvang is voor vluchtelingen, zullen ze een afweging maken. Of geen leven in eigen of buurland of een kans de reis naar echt veilige gebieden niet overleven.

  Als het westen er niet in slaagt om vluchtelingen een veilige toekomst te bieden in de regio, zullen ze blijven proberen fort Europa te bereiken met een aantal doden als gevolg. Aan ons de keus. Of we bieden afdoende hulp in de regio hetgeen ook niet kan rekenen op veel steun gezien de reacties op de afspraken die de EU (3 miljard) met Turkije heeft gemaakt. Of ze komen hierheen…

  • Motto

   Turkije is veilig. Niet voor niets ontvangt dat land vele vakantiegangers. Die gelukszoekers gaan echter door (nog meer veilige landen) naar de landen waar het meest te halen is.
   Daarnaast grote onzin om het westen overal de schuld van te geven. In de regio Midden Oosten en/of islamieten knokken ze al eeuwen, nog ver vóór de huidige machtsverhoudingen. Het zit die lui in het bloed.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Waar lees jij iets over “schuld geven”?

    Ik probeer alleen pragmatisch te zijn. Europa heeft de keus hulp te bieden bij de opvang van vluchtelingen in de regio of accepteren dat de stroom vluchtelingen die hierheen proberen te komen niet aflaat.

    Beide gaan geld kosten…

    (in antwoord op Motto)
    • Fritzy666

     Er zijn goedkopere en doeltreffender oplossingen te bedenken…..heeft Rutte niet verklaard in oorlog te zijn met Syrië….in hoeverre is een burger ingrijpen nu wel geoorloofd!

     (in antwoord op Jaap Aap)
    • Motto

     “schuld geven”? Eerste zin van je tweede alinea waarin je een duidelijk verwijt maakt naar het westen.

     Opdoeken dat verdrag van Schengen en grens dicht. Dat is echt pragmatisch en het enige dat zal helpen. Overigens hebben verschillende EU-landen al maatregelen in die richting genomen.

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Dus het constateren van een feit (de vluchtelingen blijven komen) staat bij jou gelijk aan “schuld geven”?

      Ja, met een dergelijke vooringenomen leesvaardigheid hoeft het geen verbazing te wekken dat de discussies hier veelal op oeverloos gelul uitlopen…

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Het antwoord op je vraag is nee.

      En voor de rest: verbeter de wereld en begin bij jezelf.

      (in antwoord op Jaap Aap)
 11. Nibor

  Ik kan er niet rouwig om zijn.

 12. jantje

  Het vorige jongetje hebben ze op een ‘betere’ plek gelegd voor de fotografen. De grootste schuldige aan het verdrinken van dat jongetje was zijn eigen egoïstische vader. Heel triest verhaal.

 13. Burgermans

  Afschuwelijk. We moeten zo snel als mogelijk is de grenzen sluiten en een eind maken aan deze ellende.

 14. Ko Herent

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Chapeau 3hut!

 15. Ko Herent

  Als je nu op zo’n bootje stapt met kinderen ben je geschift en crimineel. Oppakken bij aankomst en opsluiten voor een enkeltje Syrië.

 16. Hector

  Met journalistiek heeft dit volkomen subjectief en emotioneel beladen geschreven stukkie helemaal niets meer te maken. Het is de moralist 3hut die tot u spreekt met opgeheven vingertje; de fatsoensrakker!

 17. Blargh

  “We gingen er iets an doen.”
  Niet één artikel zonder fout, niet een artikel.

  • Floris Vrijdag

   Niet één reactie die zin heeft. Niet één (zegge: 1) En als je zelf taalvauden maakt en iemand je er op weist doe je ned alzof je neuz bloet en gaa je over iets anders lullen…

   (in antwoord op Blargh)
 18. Pietje_Precies

  We vinden het net zo erg, maar met Aylan is het policor doel al bereikt. Dat arme joch is misbruikt om de publieke opinie te sturen, dus dit arme joch is verder nutteloos….

 19. Pietje_Precies

  Overigens diep respect voor de man die “op mag ruimen”. Zo kom je elke dag jankend thuis van je werk…..

 20. Claudia Verhoeven

  Een zeer triest beeld,helaas ben ik te vaak gemanipuleerd door de merkelritus leugen media
  Dat zo n klein lijkje me helemaal niets meer doet ,,hoe ik ook mijn best doe om een gutmensch te zijn

  • Captain Gorgeous

   Veelzeggend, en goed op weg! Nog een paar stapjes verder en je bent bij de bron. De manier van denken heb je iig al.

   Peace

   (in antwoord op Claudia Verhoeven)

Reacties niet toegestaan