Intouchables: Frankrijk is bang dat van deze cartoon anti-Franse rellen komen

Charlie Hebdo, een geestig Frans magazine, slaat met een spotprent een spijker op een kop. Op de prent zit een moslimman in een rolstoel - zoals bij Intouchables - die wordt geduwd door een orthodoxe Jood. 'Je mag geen grappen over ons maken,' zeggen ze.Volgens France 24 vreest de Franse regering voor wraak van de moslims. Of van de Joden

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart Matthesius

  Ik kan mij soms opwinden hoe intolerant wij nederlanders kunnen zijn ten aanzien van culturen anders dan de onze. Over het algemeen is niet veel meer dan kortzichtigheid en de onwil om verschillen te accepteren (laat staan omhelzen).

  Maar ik moet zeggen dat de lange tenen van veel moslims over dit soort zaken hun niet siert. Sterker, het is koren op de molen van de haatzaaiers.

  Het zijn de Moslims, niet de cartoonschrijvers die schuldig zijn van het aanwakkeren van haat wanneer er weer een flauwe grap (of misschien wel leuke?) over Mohammed wordt gemaakt.

  Ik zou zeggen: grow up, het is een geintje, over alles wordt wel eens een geintje gemaakt, en soms vind iemand het vervelend – maar uiteindelijk is het maar een geintje.

  • RhodBerth

   moslims worden niet boos omdat je een grapje over ze maakt, ze worden boos omdat Mohammed wordt afgebeeld, dat mag namelijk niet en daar staat de doodstraf op.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
   • FloatingSoulPeter

    Lol dat zei je al.
    Ze worden niet boos omdat er een grapje over ze gemaakt wordt, maar omdat wij varkens zijn en onrein.

    Komen we op de intolerantie van ONS Nederlanders.
    Zo intolerant zijn Nederlanders niet gezien het aantal asielzoekers e.d.
    We zijn te ver door geschoten en hebben niet gezien wat we in onze te grote tolerantie hebben binnen gehaald.
    Tegen het paard van Troje kun je je niet verdedigen.
    Ze vallen ‘onze’ vrouwen aan en onze kultuur.
    Vind je het gek dat er geen normen en waarden meer zijn ?
    De kerk staat zelf ook op de storthoop dus ja, dan staat het volgende klaar om het laatste restje af te breken.
    Desnoods met geweld.
    Hé, dat deden de katholieken ook.
    En ondanks dat het Vatikaan in de2 de wereld oorlog fout was en Joden niet hielp zwaait er toch een paus nog steeds met de skepter in deze wereld.
    Hou fout kan dat gedrocht wel niet zijn, hè ?
    Volledig onder de grond stoppen dat gezwel dat in naam van de duivel handelt.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • Leon Swinkels

    Hallo RhodBerth,

    Het probleem met het dogma dat moslims plaatsen op het afbeelden van Mohammed is dat ze dit willen afdwingen in de gehele wereld. Er zijn voldoende zaken die de gemiddelde Nederlander onacceptabel vind maar wanneer dit in een ander land toch gebeurt komen er hier ook geen rellen en steken we ook geen buitenlandse ambassades in brand.

    Het verschil tussen de gemiddelde bewoners (er zijn uitzonderingen op) van de meeste westerse landen en overduidelijk een groot aantal moslims ( zie de protesten, ik wil niemand over een kam scheren en er zijn zeker ook enorm veel moslims die de huidige (re)acties veroordelen ) is dat de gemiddelde westerling het accepteert als iemand anders in een ander land anders over denkt. Een sentiment dat in de tegenovergestelde richting niet gedeeld wordt.

    Het constateren van dit verschil maakt de oplossing overigens niet makkelijker. Moeten westerlingen feller gaan reageren en alle normen en waarden door de hele wereld afdwingen ( door middel van zeer ineffectief in eigen land rellen stichten.. )? Moeten de huidige beledigde moslims dimmen? Moeten we deze reacties eigenlijk niet volledig negeren en uitsluitend onze eigen wet- en regelgeving blijven afdwingen? Lastige discussies die zeer interessant zijn maar op internationaal niveau zullen moeten worden geslecht.

    (in antwoord op RhodBerth)
 2. RhodBerth

  Over de hier geplaatste cartoon wordt geen moslim boos.
  Ze worden boos omdat Mohammed wordt afgebeeld. Dat mag niet van de Sharia, en daarop staat de doodstraf.

 3. Erwin Kwakkel

  Hier word geen moslim boos van……

 4. Cornelis Berend

  Ik vrees dat de moslims hier toch weer boos van worden, want een vriend in een wachthal op de luchthaven van Lissabon meldde ‘Frankrijk in het nieuws met van rellen in verband met cartoons. De de vertraging daar nou mee te maken heeft was niet duidelijk.

 5. FloatingSoulPeter

  Zelfs de EP en EC staan achter de moslims. Dat Franse blad is aangeklaagd door Syrische moslims ? Niet de film is veroordeeld door de voorzitter maar in het bijzijn van 2 “vrreemden” zijn andersdenkenden veroordeeld van het beledigen van een andere god. Waar ging het nou om ? Moslims of Mohammed ? Wat doen de Moslims ?
  Overigens staat er naast te sjeik een terroristische moslim.

  Het is wachten op de volgende inkwisitie, maar 1 ding is een feit.
  Vandaag is de sharia in Europa ingevoerd.
  In Amerika gebeurt het binnenkort ook.

  Dat er een ambassadeur voor moest sterven doet niet ter zake.
  Geweld is altijd een exkuus om iets er doorheen te drukken.
  Volgens mij zit deze sjeik achter de aanslagen.
  Dit heeft niks meer met religie te maken.

Reacties niet toegestaan