140 seconden Jan Rotmans: In het oog van de orkaan

In 140 seconden legt Jan Rotmans uit waarom Nederland zich in het oog van de orkaan bevindt. De orkaan verwijst naar de snel veranderende samenleving die steeds duurzamer wordt. Maar in het oog van de orkaan is het windstil, daarom merken we nu nog weinig van de veranderingen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    En voor en na het oog van de orkaan is de windrichting tegengesteld. Het wordt een grote tombola met als thema demotivatie en frustratie.

  2. Onno Filippo

    De orkaan wordt niet zo groot als die niet gestimuleerd wordt om van een zuchtje wind uit te kunnen groeien. Enkele kleine windvlaagjes uitgezonderd (Zie uitzending tegenlicht, 8 oktober) is dat doorgaans niet het geval.
    De groene revolutie komt pas op gang als mensen zich daar echt zelf mee gaan bemoeien, danwel wanneer het écht goedkoper gaat worden om groen te produceren. (Dat zal niet zo snel zijn) Met kernfusie zou dat wellicht goed kunnen omdat daarmee op grote schaal onafhankelijk van de natuursinvloeden energie kan worden opgewekt zonder dat daar heel veel vervuiling aan te pas komt.
    Inhoudelijk vind ik dit een weinig interessant filmpje, ik krijg de indruk dat men hier weer bezig met de promotie van boeken zonder dat duidelijk te maken aan de lezer.

Reacties niet toegestaan