'Trump is serieus, beangstigend, gevaarlijk gek - de wereld is in gevaar'

Opinie
zondag, 15 september 2019 om 9:44
mac12 02 dershowitz carousel01
Robert Reich, oud minister:
"Achteraf is het meest verontrustende aan " Sharpiegate " niet de onhandige poging van Trump om met een ​​kaart van de National Weather Service te knoeien of zijn brutaliteit om die weerdienst namens hem te laten liegen .
Het meest angstaanjagende is dat het nergens over ging. We hebben presidenten gehad die een seksuele relatie met een stagiair en een mislukte inbraak probeerden te verdoezelen, maar we hebben nooit een president gehad die zoveel moeite deed om een foute weersvoorspelling te verbergen .  
Vrienden, dit is geen rationeel gedrag.
Trump annuleerde ook een ontmoeting met de Taliban in Camp David . De bijeenkomst moest geheim blijven. Hij was gepland voor de week van de verjaardag van 9/11. Hij annuleerde met een tweet.
Lijkt iets hiervan ook maar een beetje rationeel?
Daarvoor annuleerde Trump een staatsbezoek aan Denemarken omdat Denemarken Groenland niet aan de VS wilde verkopen. Hallo? Groenland was niet te koop. De VS koopt niet langer bevolkte landen. Het staatsbezoek was al maanden gepland.
Hij heeft herhaaldelijk hoge ambtenaren gevraagd te onderzoeken of met behulp van atoombommen kan worden voorkomen dat orkanen de VS raken. Hij gelooft dat videogames massale schietpartijen veroorzaken . Hij denkt dat klimaatverandering geen probleem is.
Hij zegt dat handelsoorlogen "goed en gemakkelijk zijn te winnen". Hij "beveelt" Amerikaanse bedrijven te stoppen met zaken doen in China.
Hij noemt de voorzitter van de Federal Reserve zijn 'vijand'. Hij retweet de zieke suggestie van een cabaretier dat de Clintons verantwoordelijk waren voor de zelfmoord van Jeffrey Epstein.
Ik denk dat we de waarheid onder ogen moeten zien die niemand lijkt te willen toegeven. Dit is niet langer een geval van overmatig narcisme. We hebben niet alleen te maken met een ongewoon groot ego.
De president van de Verenigde Staten is serieus, beangstigend, gevaarlijk gek. En hij wordt met de dag gekker.
Zo'n persoon in het Oval Office kan ernstige schade aanrichten.
Wat te doen? We kunnen hem over 14 maanden wegstemmen. Maar hij kan de wereld in zeven en een halve seconde wegvagen.
Het is ook de vraag of hij vrijwillig zal vertrekken.
Kun je je voorstellen hoeveel moeite hij gaat doen om te winnen? Zal hij Rusland meer vies werk laten doen? De justitie opdracht geven zijn tegenstander te arresteren?  Een nieuwe oorlog beginnen?
Tegen de tijd dat de rechtbanken hem bevelen te stoppen met de ongrondwettelijke inspanningen die hij zich getroost om in functie te blijven, zijn de verkiezingen misschien voorbij. Of hij negeert gewoon de rechtbanken.
Het is bijna te laat voor impeachment. Trouwens, geen enkele president is opgestapt. Nixon nam ontslag toen hij het zag aankomen dat hij werd afgezet. Trump zou eerder een burgeroorlog beginnen.
Bid dat we het de komende 14 maanden zullen redden. Doe dan al het mogelijke om deze man uit zijn ambt te verwijderen."
Robert Reich, voormalige Amerikaanse minister van arbeid, is hoogleraar publiek beleid aan de Universiteit van Californië in Berkeley en auteur van Saving Capitalism: For the Many, Not the Few and The Common Good. Hij is ook een columnist voor Guardian US
Bron(nen): Guardian