Waarom bedrukt dibond zakelijk steeds meer wordt ingezet

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Dibond. Dit is een merk die zogenaamde sandwichplaten produceert, welke ingezet kunnen worden voor decoratieve of communicatieve doeleinden. Zakelijk wordt er steeds meer gewerkt met bedrukt dibond voor cadeau’s, bewegwijzering en meer. Lees hier alles over dibond en waarom jij dit ook zakelijk zou moeten inzetten.

Wat is Dibond? 

Dibond sandwichpanelen bestaan uit platen met twee dunne lagen aluminium, met er tussenin een laag kunststof. Door het gebruik van deze materialen zijn de platen buigzaam en vooral ook zeer duurzaam. 

Dibond wordt veel gebruikt om te bedrukken en te communiceren. Je kan hierbij denken aan decoratieve of zakelijke doeleinden. Zo kun je de mooiste foto of teksten op dibond laten bedrukken als zakelijk cadeau of voor eigen gebruik. 

Dit materiaal wordt veelal zakelijk ingezet voor communicatieve doeleinden zoals bewegwijzeringsborden en naambordjes binnen kantoorpanden. Presentatiemateriaal op beurzen en congressen wordt ook vaak van Dibond gemaakt. Een erg veelzijdig materiaal dus! 

Wat zijn de voordelen van Dibond? 

Dibond heeft dus vele toepassingsmogelijkheden. Dat is niet gek als je kijkt naar de eigenschappen van het materiaal. Maar waarom wordt dit materiaal zo veel gekozen? 

De plaat heeft een paar voordelen ten opzichte van andere materialen, waardoor het zoveel gebruikt wordt. Hieronder lichten we die per stuk toe, zodat je een idee krijgt waarvoor jij het kunt gebruiken. 

Extreem duurzaam

Zowel aluminium als kunststof hebben een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld hout en ijzer: het is bestand tegen alle weersomstandigheden. Hitte, kou of nattigheid, Dibond blijft zijn functie vervullen en vergaat niet. Het enige gevaar van dit lichtgewicht materiaal is dat het weg kan waaien. Al met al is Dibond een duurzame investering, zodat je de komende jaren, of zelfs decennia, niet weer hoeft. 

Licht van gewicht

Nog een voordeel ten opzichte van hout en ijzer is dat Dibond veel lichter is. Dit maakt het makkelijk hanteerbaar. Dit is bijvoorbeeld een prettige eigenschap wanneer je het materiaal gebruikt voor presentatiemateriaal op beurzen en congressen, waarbij de spullen veelvuldig vervoerd en getild moeten worden. Ook wanneer je het materiaal op hoogte wilt plaatsen is het fijn dat het niet erg zwaar is. Denk hierbij aan de bewegwijzering in de entree van grote kantoorpanden of een ziekenhuis. 

Glad oppervlak

Aluminium heeft van zichzelf een glad oppervlak. Hierdoor hecht de bestickering erg goed, waardoor je lang mee kunt met je investering. Het geeft daarnaast een mooi strak effect. Dit is onder andere handig wanneer je foto’s of afbeeldingen laat afdrukken op Dibond. Dat het vervolgens ook nog makkelijk schoon te maken is, is mooi meegenomen. 

Op maat verkrijgbaar

Aluminium en kunststof zijn beide makkelijk te bewerken materialen. Dibond is dan ook in vele maten te verkrijgen. Er zijn bedrijven die het helemaal op maat aanbieden, maar de meeste aanbieders hebben een variatie aan standaardmaten in het assortiment. Zo kan je makkelijk kiezen wat het meest geschikt is voor jou, zonder dat je onnodig betaalt voor het op maat laten maken. 

Luxe uitstraling

Dibond geeft een luxe uitstraling door de strakke lijnen en nette afwerking. Helemaal als je kleuren kiest die perfect matchen met je bedrijfskleuren presenteer je je bedrijf optimaal. 

Ook in het interieur geeft Dibond een luxe uitstraling door de scherpe afbeeldingen en foto’s die je er op kan laten drukken. Je kan de decoratie bovendien prima buiten hangen omdat het materiaal weerbestendig is. 

Foto opdruk

Wanneer je Dibond voor decoratieve doeleinden wilt gebruiken, is een foto op Dibond laten drukken zeker de moeite waard. Met een foto op dit materiaal krijgt dat onvergetelijke moment net wat meer flair! De luxe uitstraling en het gladde oppervlak laten de bedrukte foto’s prachtig uitkomen tijdens een bedrijfspresentatie bijvoorbeeld. 

Dibond bedrukken zoals jij wilt

Je weet nu alles van Dibond wat je moet weten. Wil jij een betekenisvol cadeau geven? Laat dan je mooiste foto afdrukken op Dibond. Dit kun je zelf eenvoudig laten doen bij de online drukkerij www.reclameland.nl. Of je nu op zoek bent naar een duurzame wegwijzer voor op kantoor, of naar presentatiemateriaal voor een aanstaande beurs. Het kan allemaal op Dibond.