Wat is airsoft en voor wie is het bedoeld?

Als u op zoek bent naar een manier om uw vrije tijd productief te besteden, en ondertussen wat calorieën te verbranden, dan hebben wij een geweldige oplossing voor u - airsoft! Het is een sport waarbij niet alleen fysieke activiteit nodig is, maar ook tactische en schietvaardigheden. Airsoft is ook een teamspel waarbij de steun en coördinatie van uw teamgenoten essentieel zijn om de tegenstander te verslaan. Geschiedenisfanaten en militairen vinden het opwindend. Op dit punt zult u zich wel afvragen wat airsoft nu eigenlijk inhoudt, laat het ons uitleggen!

De basis van airsoft

Airsoften is een sport waarbij we gebruik maken van wapenreplica's, zogenaamde Air Soft Guns, kortweg ASG. Dit zijn zeer nauwkeurige reproducties van diverse modellen vuurwapens (1:1 verhouding). Het gebruik ervan is volkomen veilig en vereist geen vergunningen. Airsoft guns zoals bijvoorbeeld het airsoft pistol lijken op echte vuurwapens, maar zijn qua constructie totaal verschillend. Ze gebruiken plastic of biologisch afbreekbare 6 mm BB's als munitie.

Bij airsoft zijn schietvaardigheden belangrijk omdat het niet alleen gaat om het schieten op stationaire doelen, hoewel je je ook alleen op deze activiteit kunt richten. Bij airsoft gaat het vooral om schermutselingen tegen de tegenstander, waarbij u uw vaardigheden moet gebruiken om de bewegingen van uw vijanden nauwkeurig te voorspellen en de aanval van uw eigen team strategisch te plannen. U kunt deelnemen aan verschillende soorten airsoft schietactiviteiten. Ze worden meestal georganiseerd in bossen en ook in verlaten gebouwen. Sommige wedstrijden kunnen een paar uur duren, andere een heel weekend. Skirms kunnen gebaseerd zijn op verzonnen scenario's, maar u kunt ook deelnemen aan wedstrijden geïnspireerd op echte historische veldslagen.

Wat heeft u nodig om uw airsoft avontuur te beginnen?

Als u airsoft een kans wilt geven en met eigen ogen wilt zien wat het in de praktijk inhoudt, heeft u op zijn minst een airsoft geweer nodig en een speciale bril om uw ogen te beschermen. Dit alles kunt u kopen in de Gunfire online winkel. Airsoft geweren kunnen zeer divers zijn. Ze kunnen zowel eenvoudig als uitgebreid zijn qua constructie. Beginnende spelers kunnen kiezen voor een van de meer betaalbare modellen, en deze gebruiken om het schieten op een stilstaand doel te oefenen.

Natuurlijk heb je ook een tegenstander nodig om tegen te vechten. U vindt andere airsoft spelers op internetfora en op sociale media. Daar regelen airsoft spelers lokale wedstrijden, dus u kunt gemakkelijk scouten naar spelers uit uw omgeving. In grotere steden zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van airsoft games. Meestal kun je bij hen de benodigde uitrusting huren, dus het is een goede manier om tegen lage kosten te kijken wat airsoft inhoudt. U kunt zo'n plek bezoeken met uw vrienden, of u aansluiten bij een van de teams die door de organisatoren zijn samengesteld, en zelfs uw allereerste airsoft training volgen. Wij moedigen u aan om deze spannende en uitdagende sport uit te proberen.