Wifi en Wanderlust

Partnerposting
dinsdag, 11 juni 2024 om 9:01
unknown 6

Wie droomt er niet van om werk en avontuur te kunnen combineren en toch een evenwichtige levensstijl te hebben met een vast inkomen? Tegenwoordig kiezen mensen er specifiek voor om over de hele wereld te reizen en te werken. We kennen deze avonturiers beter als digitale nomaden. Ze ontdekken nieuwe culturen en exotische locaties terwijl ze hun werk al computerend de ether insturen.
De vrijheid van het digitale tijdperk omarmen
De levensstijl van digitale nomaden is een ontsnapping aan een standaard 9-tot-5 kantoorbaan. Ze zijn op zoek naar de vrijheid om hun eigen schema te bepalen en te doen wat ze het liefst doen op een dag. Het mooie van deze levensstijl is dat deze mensen buiten hun comfortzone treden, wat persoonlijke groei bevordert. Zolang je beschikt over snel internet en de tools om samen te werken met collega's, maakt de fysieke afstand niet veel meer uit om aan het werk te zijn.
Als digitale nomade kun je verschillende banen nastreven. Je kunt een Online Marketeer zijn waarbij je je bezighoudt met het verbeteren van websites door middel van SEO. Of je kunt een Webdesigner zijn die aantrekkelijke websites opzet met mooie afbeeldingen. Je kunt ook werken als content creator waarbij je teksten maakt voor blogs of posts op sociale media.
Sommige mensen werken als digitale content creators voor een online casino en maken onder andere blogberichten of promotiemateriaal voor bepaalde gokkasten. Er zijn ook mensen die software maken en betrokken zijn bij het schrijven en testen van code en het onderhouden van software. Er zijn op dit moment zoveel mogelijkheden om op afstand te werken. Je hebt keuze genoeg.
Kenmerken van een digitale nomade
De digitale nomaden zijn meestal jonge mensen die hoog zijn opgeleid en komen uit welvarende landen. Ze werken vaak als freelancer of hebben looncontracten op afstand. Goedkope landen waar ze wonen en werken zijn Bali, Lissabon en Chang Mai. Hier vinden ze vaak gewoon betrouwbare Wifi en heeft de lokale bevolking een zeer open houding tegenover buitenlanders. Het klimaat is er natuurlijk ook erg aangenaam en de kosten van levensonderhoud zijn superlaag. Dit zijn allemaal voordelen!
De wereld van de digitale nomade geeft een unieke kijk op werken en reizen. Er zijn echter wel een paar gevaren aan werken op afstand. Je kunt overal werken waar internet is, dus je kunt getriggerd worden om altijd beschikbaar te zijn. Dan is het moeilijk om je los te koppelen van je werk en ligt een burn-out al snel op de loer. Tijdzones kunnen je ook tegenwerken, wat betekent dat je soms voor dag en dauw moet opstaan om aan het werk te gaan. Daar word je ook niet vrolijk van. Out of the Box Thinking Digitale nomaden willen traditionele levensstijlen doorbreken en zijn vaak op zoek naar vernieuwing. Ze gaan daarom voor een ongewone levensstijl en denken graag buiten de gebaande paden. Maar niet iedereen durft deze stap te zetten. Veel mensen zoeken de structuur van de kantooromgeving en zijn bang dat ze geen erkenning krijgen als ze op afstand werken.
Ze zijn ook bang dat ze niet effectief genoeg kunnen zijn als ze niet op kantoor werken of dat ze technologische barrières zullen tegenkomen als ze remote werken. Daarom kiezen deze mensen liever voor de veiligheid van de meer traditionele manier van werken en leven. Het is natuurlijk maar net wat je wilt of hoe je denkt.