We mogen met z’n allen blijven knallen

In Nederland lopen rond de jaarwisseling meer mensen oogletsel op dan in oorlogsgebieden, vooral omstanders worden getroffen door vuurwerk. Het leek de Partij van de dieren daarom verstandig om consumentenvuurwerk te verbieden. Om het jaar toch knallend uit te luiden stelde PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand voor dat grote steden grote vuurwerkshows kunnen organiseren. Daar voelt een meerderheid van de Tweede Kamer niets voor. Andere partijen gaven aan dat vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Ze maken zich vooral zorgen om illegaal vuurwerk. Ook VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ziet niets in een verbod: ''Vuurwerk afsteken is een lange traditie en veel mensen zien er naar uit.'' Begin 2012 pleitten de burgemeesters van de vier grote steden voor een alternatief voor de vuurwerktraditie. Uit onderzoek in opdracht van toenmalig staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) bleek in juli dat 50% van de Nederlanders voor het afsteken van vuurwerk is. 49% staat er negatief tegenover, maar uiteindelijk geeft 59%t aan dat het wel mogelijk moet blijven om vuurwerk af te steken tijdens oudejaarsnacht.

Bron(nen):   Reformatorisch Dagblad      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 21-12-12 StarTime

  Er vallen nog te weinig slachtoffers. Het zal je eigen kind maar zijn met een zelf gemaakte bom. Beetje alkohol erbij en gaan hier ook eindelijk echt oorlog spelen.

  Ik hoop dat het dit jaar zo gigantisch uit de hand loopt, want het geweld komt de spuigaten uit en er moet is een keer een vreselijke ramp gebeuren.

  Oplazeren met je wapens ! Wapens de wereld uit of de mens de wereld uit.
  Het is kiezen maar niet delen.

  Leren we het dan nooit ?
  Ik vind er geen bal aan de jaarswisseling.
  Hoezo traditie ?
  Hadden ze vroeger ook zulk zwaar werk ?
  Werd er ook zoveel gevreten met kerst ?
  Oh ja, die vreetfestijnen zijn van alle tijden.

  Maak je geen zorgen over de uit de hand lopende zorgkosten.
  Das allang een feit. Daarom wordt er zoveel ellende geproduceerd.
  Want de ziekenhuizen zouden eens zonder werk komen te zitten.
  En waar gehakt wordt vallen ook spaanders.
  Vandaar al die misstanden in die ziekenhuizen.
  Is het niet veel geld want verdwijnt in de zakken van aandeelhouders dan wel patiënten die zomaar naar de andere kant geholpen worden.
  Als er maar aan verdiend wordt.
  En dan kijken we niet op een paar lijken meer of minder.

Reacties niet toegestaan