Trump: ‘Het is nu oorlog’

Donald Trump is verschrikkelijk boos, nu een procedure om hem af te zetten onvermijdelijk is en zelfs enkele Republikeinen zich van hem afkeren. Hij twittert dag en nacht, en passant de schade voor zichzelf vergrotend.

"We zijn in oorlog. Deze mensen zijn ziek", zei Trump over zijn tegenstanders in een video die stiekem werd gemaakt in een besloten vergadering. Hij noemde de Democratische presidentskandidaat Joe Biden "dom". Hij beschreef journalisten als "dieren" en "uitschot".

De klokkenluider, die aan het licht bracht dat Trump buitenlandse politiek gebruikt om zijn tegenstanders in het binnenland te bestrijden, noemt hij een spion. "En vroeger wisten we wel raad met spionnen en met verraad."

De impechment-commissie van het Huis van Afgevaardigden begint komende week al met openbare verhoren. Een van de hoofdrolspelers, speciaal gezant voor Oekraïne Kurt Volker, heeft kamp-Trump de rug toegekeerd. Dat kan een nieuw probleem worden. Onderzoekscommissies willen ook dat minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken documenten overhandigt met betrekking tot de correspondentie die met de Oekraïense regering is gevoerd. Daarvoor is vrijdag een dagvaarding verstuurd. De commissie wilde ook Volker horen, maar of dat nu nog mogelijk is na zijn ontslag is onduidelijk.

Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat Trump in het nauw ongekende dingen gaat doen