PVV en Twitter maken zich boos over EU-miljarden voor Egypte

De Europese Unie en een aantal andere financiele instellingen geven ruim vijf miljard euro aan Egypte. De hulp is bedoeld ter ondersteuning van het democratiseringsproces. Van Rompuy, president van de Europese Raad, maakte de gift bekend tijdens een bezoek aan hoofdstad Cairo. De miljarden komen beschikbaar via subsidies en leningen. Op Twitter maken veel mensen zich boos over deze megagift aan een president die afkomstig is van een fundamentalistische beweging. Bovendien schrijven veel mensen dat 'we' dat geld harder nodig hebben dan Egypte De Partij voor de Vrijheid heeft inmiddels laten weten verbaasd te zijn over de toegezegde EU-steun aan Egypte.  PVV-Europarlementariër Laurence Stassen: ''Onder leiding van Morsi glijdt Egypte af naar een islamitische dictatuur. De rechterlijke macht staat onder druk en recente voorstellen staan staat haaks op de bescherming van de mensenrechten en duperen de positie van minderheden en vrouwen.''

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  geld bedoeld ter ondersteuning van het democratiseringsproces, Morsi is democratisch verkozen, bij meneer van Rompuy is er geen kiezer aan te pas gekomen…

 2. dachtikalx

  Goh, ik dacht dat Van Rompuy door regeringsleiders van de 27 EU-landen is gekozen.

 3. grasspriet

  Ik heb stevige bedenkingen heb bij alle ‘verkiezingen’, maar afgezien daarvan vraag ik me serieus af waar die Van Rompuy in godsnaam het lef vandaan haalt ons geld weg te geven.
  Of gaat Egypte binnenkort ook tot de EU horen?
  Waarom bestempelen we niet gewoon de hele wereld als EU?

  Binnen Europa hebben steeds meer mensen grote moeilijkheden het hoofd boven water te houden. Iedereen heeft minder te besteden behalve Brussel, die krijgt meer, ten koste van ons ja. En dan als klap op de vuurpijl zien we dit soort acties?

  Ben trouwens benieuwd wat de EU onder democratie verstaat aangezien ons helemaal niets gevraagd wordt over wat voor beslissing dan ook.
  En kom alsjeblieft niet met het verhaal dat wij 1x in de 4 jaar verkiezingen hebben. Dat is niet meer dan een schijnvertoning.

  • JanRogiers

   Ik ben 12 jaar geleden verhuisd naar de Dominicaanse Republiek . Woonde daarvoor in Griekenland ! …Alwaar ik in 2000 ben vertrokken met komst van de Euro ..De introductie van de Euro is daar op zo een schandelijke manier gebeurd ..een vb : Met de drachme was er een 10% indexatie in huurcontracten ..Na de komst van de Euro was er geen wet om dit te verbieden en werden de huren met 10% verhoogd in Euro ! Wat verwacht men van zo een “Euro-leiders “. Herman van Rompuy is een van de meest incompetente Belgisch politici , die zijn partij heeft doen verschrompelen en het als premier niet lang heeft volgehouden …Nu gaat die Santa Claus spelen in Egypte …Ik kijk vanuit Santo Domingo naar Europa en stel vast dat deze bananen republiek beter werkt dan het verziekte Europa …

   (in antwoord op grasspriet)
  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens! Wat mij dan ook nog stoort is de arrogante kop waarmee dergelijke lui doodleuk mooi weer spelen met geld dat wij zullen moeten ophoesten.

   Overigens zijn er boze tongen die beweren dat de ‘revoluties’ in het Midden Oosten veel te maken hebben met gewenste invloed op de Centrale banken. Egypte was een van de landen (net zoals Libië en Syrië) waar de centrale bank te onafhankelijk opereerde.

   (in antwoord op grasspriet)
 4. Bert Hilhorst

  Dat bedrag kunnen we direct van onze ontwikkelingshulp bijdrage aftrekken.

Reacties niet toegestaan