‘Trump is als een 12-jarige in de verkeerstoren’

De anonieme auteur van een langverwacht boek over het Witte Huis beschrijft Trump als een 12-jarige in een verkeerstoren", volgens een extract gepubliceerd door de Washington Post. 'Hij drukt op alle knoppen zonder aandacht voor de chaos die in de lucht ontstaat'.

De naamloze auteur (het is "een hoge functionaris in de Trump-administratie) zegt dat hij/zij een anderen overwogen om massaal af te treden om alarm te slaan over het gedrag van de president, maar uiteindelijk besloten dat niet te doen, volgens de Post.

De auteur publiceerde vorig jaar al een essay in de New York Times. De Times zegt er voor in te staan dat het een hoge functionaris uit de regering is. Diezelfde functionaris komt nu met een boek. Hij schetst Trump als vluchtig en incompetent en racistisch.

De auteur beschrijft dat hoge ambtenaren 's morgens wakker worden en zien dat hun baas weer heeft toegeslagen op Twitter.

"Het is alsof je bij het aanbreken van de dag aankomt in het verpleeghuis en daar ziet dat je oude oom weer zonder broek over de binnenplaats rent, luid vloekend over het eten, terwijl bezorgde verpleegsters hem proberen te vangen. Je bent tegelijkertijd verbluft, geamuseerd en beschaamd. Alleen: je oom zou het waarschijnlijk niet elke dag doen, de hele wereld kijkt niet mee en hij hoeft de Amerikaanse regering niet te leiden zodra hij zijn broek aantrekt. "

 

De woordvoerder van het Witte Huis, Stephanie Grisham, vindt het niks. "De lafaard die dit boek heeft geschreven, heeft er niet zijn naam op durven zetten omdat het allemaal leugens zijn."