Politiechef: ‘Inbraak net zo erg als verkrachting’

Volgens de nieuwe politiechef van Oost-Brabant, Frans Heeres, is een inbraak even erg als een verkrachting. Dat zegt Heeres in een interview met Omroep Brabant.
'Een verkrachting is ongelooflijk erg, maar een inbraak heeft ook grote impact op een slachtoffer. Dus we maken geen onderscheid in leed', aldus Heeres. 'De eenvoudige keus wat ik erger vind, kan ik niet maken. Het is allebei erg.'
Zijn collega Hans Vissers van de regio West-Brabant is het niet met hem eens. Hij kan de keus wel maken. 'Als ik moet kiezen tussen een woninginbraak of een verkrachtingszaak, dan gaat die verkrachtingszaak voor.'
 

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Templein

    Hans Vissers heeft gelijk. Een verkrachting beschadigt je innerlijke kern, de basis van je energie. Maar dat is moeilijk te benoemen. Sommige mensen kunnen zich daar niets bij voorstellen. Misschien geldt dat ook voor Frans Heeres.

    Een inbraak is ook erg, doet ook inbreuk op intimiteit, maar dat blijft extern.

    Misschien moet de politie ergens anders besparen in plaats van op het essentiële politiewerk. Meer administratieve krachten inzetten voor de grote administratieve rompslomp bijv.

Reacties niet toegestaan