‘Iran schoot Boeing met 176 mensen mogelijk neer’

Volgens het Amerikaanse TV-station CBS hebben Amerikaanse inlichtingendiensten sterke aanwijzingen dat het Oekraiense verkeersvliegtuig dat gisteren kort na vertrek uit de Iraanse hoofdstad Teheran neerstortte, is geraakt door Iraanse raketten.

Ook een hoge Oekraïense veiligheidsfunctionaris zei donderdag dat zijn regering een raketaanval mogelijk achten. Oleksiy Danylov, secretaris van de nationale veiligheidsraad van Oekraïne, zei dat Oekraïense onderzoekers naar eventuele raketfragmenten wilden zoeken nadat informatie “op internet verscheen” die suggereerde dat er puin van een Russische luchtafweerraket was gevonden.

Danylov haalde specifiek online onbevestigde beweringen aan dat fragmenten van een mogelijk door Rusland gemaakt Tor grond-lucht raket waren ontdekt.

CBS News transportcorrespondent Kris Van Cleave meldt dat gaten in een deel van het wrak op de crashlocatie lijken op de schade aan het wrak van de MH17, de Malaysia Air-vlucht die meer dan vijf jaar geleden uit de lucht boven Oekraïne werd neergeschoten. . 

Bron(nen):   CBS  Business Insider